banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Şanlıurfa'da yollar işgal ediliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, Aşağı Çarşı esnafı ile bir araya gelerek hayata geçirilen BRT yol uygulamasını değerlendirdi.

 

Tarihi bölgeye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Güvenç, amaçlarını her alanda büyüyen Şanlıurfa'nın trafik sorunu çözmek, bunu yaparken de özellikle esnafın fikrini almak olduğunu belirtti.

 

Başkan Güvenç, Abide Park ve Balıklıgöl arasındaki trafik sorunu çözmek için İstanbul'dan ulaşım mühendislerini getirdiklerini ve söz konusu bölgeye mastır plan hazırladıklarını kaydetti.

 

Planın ardından bölge esnafının da fikrini aldıklarını vurgulayan Başkan Güvenç, Şanlıurfa'da ki trafik sorunu çözümü için vatandaşların daha çok otoparkı tercih etmesi gerektiğini belirtti.

 

Gelişmiş bütün şehirlerde ana yol kenarında park etmenin yasak olduğunun altını çizen Başkan Güvenç, şunları kaydetti:

 

"Bizim yolların yarısı otopark ile ile işgal ediliyor. Yani biz şu anda Şanlıurfa'da yol kenarındaki otoparkı çözsek, trafiğin yüzde 50'sini hallediyoruz. Bahçelievler, aşağı çarşı, ana arteller her yerde hallediyoruz. Bize gelen ilk tepkide şu oluyor 'Otopark yaptınız da koymadık mı?' hayır efendim koymuyoruz. Elimizde istatistikler var. Dünyanın her yerinde otobüs duraklarına 300, 400 metre uzaklık makul karşılanıyor. Piazza AVM'nin oraya büyük bir otopark yaptık. Esnafımızı oraya abone yapalım makul bir fiyata hatta onu da esnafımız belirlesin. Oradan çarşıya bedava sefer düzenleyelim. Hem esnafımız oraya park eder hem de müşterimiz. Böylece hem esnafımız hem de müşterimiz arabasını park eder ve ücretsiz olarak çarşıya gider. "

 

Toplantını ardından Tarihi bölge esnafı Başkan Güvenç'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Öte yandan Başkan Güvenç, dün Diyarbakır'da HDP'nin mitinginde patlatılan bombada hayatını kaybedenleri andı.

 

Hainlerin huzur ortamını bozmak için harekete geçtiği belirten Başkan Güvenç,  milletin sağduyusu ile şer odakların hedefine ulaşamadığını ifade etti. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Başkan Güvenç, yaralılara acil şifalar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.