banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Şanlıurfa'da yeşillen alan artıyor

Son yedil öncesine kadar yalnızca 275 bin metre kare alanı yeşil olan Şanlıurfa’nın şimdilerdeki yeşil alanı bir milyon 200 bin metre karelik alanı geçti. Her geçen gün biraz daha yeşile bürünen Şanlıurfa’da belediyenin yürüttüğü çalışmalarla kentin iklimi değişti. Şanlıurfa’ya uzun bir aradan sonra ilk kez gelenler şimdilerde “Urfa hiç bu kadar yeşil olmamıştı” diyor.

 

Yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdüren Şanlıurfa Belediyesi bu kez de kentin giriş ve çıkış yollarını ağaçlandırmaya hazırlanıyor. Dikim sezonun başlamasıyla Diyarbakır yolu Otaban Kavşağından GAP Havaalanına kadar olan bölümde yolun sağlı ve solu ile orta refüjünün ağaçlandırılmasını programına alan Şanlıurfa Belediyesi, yaklaşık 35 kilometrelik mesafedeki yolun orta refüjüne dut, melya ve çınar gibi ağaçlar dikmeyi planlıyor. Yolun sağına ve soluna çam ve çam türü ağaçlar dikecek olan Şanlıurfa Belediyesi, ayrıca Gaziantep yolunda bir kısmını tamamladığı ağaçlandırma çalışmasına devam edecek. Yine dikim sezonunda TOKİ’nin çıkışından Organize Sanayi Bölgesinin girişine kadar olan yaklaşık 7 kilometrelik mesafelik alanda ağaçlandırma çalışması başlatacak.

 

Şanlıurfa belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Mardin Yolundan Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesine kadar da ağaçlandırma çalışması yapacaklarını belirterek “Buradaki ağaçlandırma çalışması için karayolların yolun orta refüjündeki çalışmasını bitirmesini bekliyoruz.”dedi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.