banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfada yeni organize sanayi bölgeleri açılıyor
Yeni teşvik paketinin açıklanmasının ardından işadamlarının Şanlıurfa’ya ilgisinin her geçen gün artmasını sağladığını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, oluşacak yer sorununu çözmek için yeni organize sanayi bölgeleri yer tespiti toplantısı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Milli Emlak Müdürü Ali Buzgan, Defterdar İsmail Çelik, DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ile ilgili daire amirleri katıldı.

Birincisinde yer kalmayan ikincisinin de büyük bir bölümünün dolduğu Şanlıurfa organize sanayi bölgelerinin dışında yeni organize sanayi bölgeleri belirlemek gerçekleştirilen toplantıda bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve Şanlıurfa’yı da içinde bulunduğu 6. Bölgenin yeni teşvik paketinde yatırımcı için cazip imkânların bulunduğunu belirterek, “Yeni teşvik paketi önemli teşvikler sunuyor. 12 yıl süreyle stopaj vergi vesaire bunların tanıtımları ziraat odamız ve ticaret odamızla yapılacaktır. Bundan dolayı da ilimizin yoğun talep göreceği düşüncesindeyiz. Arsa tahsisi isteyecekler” dedi.

Kendisine bazı işadamlarının telefonla bazısının da faksla ulaştığını söyleyen Vali Güvenç, “Yeni organize bölgesi isteyecekler beni de birkaç iş adamı aradı. Mesela Adıyaman’dan iş adamları aradı. ‘Bozova’ya yeni bir organize sanayi bölgesi kurarsanız yarısını Adıyamanlılar olarak biz doldururuz’ dedi. Bugün bir vatandaşımız faks çekmiş demiş ki ‘ben 6. Bölge de bir fabrika kurmak istiyorum. İlk etapta 100 kişi istihdam etmek istiyorum. Peyderpey artırarak bunu 500 kişiye çıkartmayı düşünüyorum. En geç yılsonuna kadar gerekli makine ekipmanlarını gönderip üretime başlamak istiyoruz’ diye. Yeni yerin tespiti konusunda bu toplantıyla burada bulunan Belediye, Özel İdare, Oda başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunacağız. Daire amirlerimizin fikirlerini alacağız. Hemen yaptım demekle olmaz. Yapılacak yeni organize sanayi bölgesinin ulaşımı kolay olacak. Alt yapı diye özetlediğimiz; elektriği, suyu, yolu hepsinin uygun şekilde tespit edilmesi gerekiyor. Bunun için bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Vali Güvenç’in konuşmasının ardından devam eden toplantıda yeni yapılacak olan organize sanayi bölgesinin yeri ile ilgili tespitler görüşüldü.

Pamuktaki Kirden Herkes Rahatsız

Öte yandan toplantının başında elindeki poşette bulunan naylon ve kirli ipleri gösteren Vali Celalettin Güvenç,  bunu balyalarla aldıkları pamuğu ipe dönüştüren işadamlarının pamukta görülen kiri şikâyet etmek için kendisine getirdiklerini belirterek, “10 balya pamuk yapmış bizim ipçilerimiz organize sanayi de çırçırcılardan aldıkları 10 balya pamuktan bir torba naylon çıkmış. Arkadaşlarımız şikâyete geldiler. Rahatsızlıklarını ifade ettiler. Şanlıurfa’nın pamuğu kirli diye Kahramanmaraşlı, Antepli firmalar pamuğu Amerika’dan alıyor. Çırçır fabrikalarının Naylon harayla pamuk almasını hep birlikte önleyeceğiz. Pamuktaki kaliteyi kararlı bir şekilde hep beraber artıracağız” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise pamuktaki kaliteyi düşüren bu yanlış yöntemin Türkiye’de üretilen pamuk ve paralelindeki tekstilin kalitesini düşürdüğünü söyledi. Çiftçilerin bunun farkında olmadığını söyleyen Mehmet Kaya, “Zaten kanuni olarak da bu kullanılan naylon çuvallar yasal değil. Naylon çuval kullanmak suçtur. Sayın Valimizin söylediği gibi buna çok dikkat edeceğiz. Buna karşılık müeyyide uygulamamız lazım. Bundan sonra da bunların kullanılmaması için çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, naylon çuval kullanımını engelleyeceklerini, bunları taşıyan hem kamyonlara hem çiftçiye hem de fabrikalara ceza kesileceğini söyledi. Bu durumun Şanlıurfa’nın imajını ve pamuk kalitesini çok kötü etkilediğine de değinen Ahmet Eyüpoğlu, bununla ilgili olarak çiftçileri de eğitime alacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.