banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Şanlıurfa'da yeni cezaevi için yer bulundu
Şanlıurfa’da bir süredir yeni cezaevi için yer arayışında sona gelindi. Daha önce alternatif yerleri değerlendiren Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı yeni yer için sıcak bakıyor.



Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in talimatıyla Şanlıurfa’ya yeni cezaevi yapılması gündeme geldi.



250 kişilik eski cezaevinde 1000 kişi kalması üzerine harekete geçen şanlıurfa cumhuriyet başsavcılığı yeni yer için arayışa girdi.



Bir yandan adliye binasını genişleten savcılık diğer yandan da bir kaç yerde buldukları arsayı satın almak istediklerinde arsanın fiyatları hızla arttığını görünce vazgeçtiler.



Sonunda Valilik ve Şanlıurfa Belediyesi ile işbirliğine giren savcılık yeni yer için başka alternatifler aradı.



Şanlıurfa Belediyesinin teklifi ile yenice'deki araziye sıcak bakan Cumhuriyet Başsavcılığı buraya bölgedeki diğer hükümlüleri de alabilecek bir modern cezaevi projesi için düğmeye bastı.



Kent merkezinden uzak aynı zamanda çevreyoluna yakın olan yeni cezaevi için inşaatın önümüzdeki günlerde ihale edileceği öğrenildi.

Kanalurfa

 


Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.