banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa'da Yasin Börü anısına resim sergisi açılacak

Geçtiğimiz Yıl Kurban Bayramı’nda fakirlere kurban eti dağımı yaptıkları sırasında PKK/HDP’lilerin saldırısı sonucu vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları unutulmuyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etini muhtaç ailelere ulaştırmayı amaçlarken onların anısına bir de bayramın 3’üncü günü resim sergisi düzenleyecek. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Yasin Börü’nün dağıtamadığı etleri fakirlere dağıtmayı amaçladıklarını söyleyerek Şanlıurfalılardan bu konuda kendilerine destek vermelerini istedi. 

“Yasin Börü ’nün misyonu devam ediyor”

Yasin Börü ve arkadaşlarının misyonunun devam ettirileceğini söyleyen Göven, “6-8 Ekim olaylarını halkımızın unutmaması için “ ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın’  diye bir kampanya düzenleniyor. Bu kampanya Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da yapılacak. Allah nasip ederse kampanya bayramın 2’inci günü başlayacak. Bu kampanya ile Yasin Börü ve arkadaşlarının unutulmadığını ve onların misyonunun devam ettiğini halkımıza anlatmaya çalışacağız” dedi. 

6-8 Ekim de bir katliamın yaşandığını ve gerçekleşen saldırılarda taze fidanların vahşice katledildiğini belirten Göven, sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız fakirlere kurban etlerini ulaştırırken Yasin Börü’yü de unutmadığımızı göstermektir. Şanlıurfa halkının düzenlenecek kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz. Bayramın 2’inci günü etlerimiz dağıtılacak. Bu konuda bizlere ulaşmak, destek vermek, daha kapsamlı bilgi almak isteyen olursa 0545 140 98 80 numaralı telefonu arayıp bizlerle iletişim kurabilirler.” 

“Resim sergisi bayramın 3’üncü günü”

Göven, “Bayramın 3’üncü günü de Balıklıgölün yan tarafında bulunan Hasanpaşa Cami bahçesinde geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda fakirlere et dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için bir resim sergisi düzenleyeceğiz. Bu sergimiz saat 09.00’da başlayıp saat 18.00’de sona erecek. Yapılan vahşetin unutulmadığını halkımıza göstermek istiyoruz.” dedi. (Mustafa Bikeç-Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.