banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Şanlıurfa'da sürücü kurslarına yoğun talep

Bayramoğlu Sürücü Kursu sahibi Hayrettin Kapıcı, yeni kanunun çıkması ile aksayan işlerinin yeniden canlandığını söyledi. İlkokul mezunlarının da ehliyet alabilmelerine yönelik kanun teklifi Meclis İçişleri Komisyonu’ndan geçti.

Yaklaşık 400 bin kişiyi ilgilendiren teklife göre, 8 yıllık eğitimin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ehliyet almaları engellenen ilkokul mezunları ehliyet sahibi olabilecek. Bunun için ilkokul mezunlarının yasanın yürürlüğe girişinin ardından iki yıl içinde başvuru yapmaları gerekiyor. İlkokul mezunları haberi duyar duymaz sürücü kursların yolunu tuttu.

HER 5 KİŞİDEN DÖRDÜ İLKOKUL MEZUNU

Bayramoğlu Sürücü Kursu sahibi Hayrettin Kapıcı, konuyla ilgili Olay’a yaptığı özel açıklamada, yeni kanunun çıkması ile aksayan işlerinin yeniden canlandığını ifade etti.Kapıcı, teklifi hem kendileri açısından hem de mağdur olan vatandaşlar için sevindirici bir haber olarak nitelendirdi.

Hayrettin Kapıcı, daha önce ehliyete başvuran kişi sayısının az olduğunu, yeni uygulama ile tüm sınıfların dolduğunu ve başvuran beş kişiden dördünün ilkokul mezunu olduğunu söyledi.

SINAVDA  VİTESLİ ARAÇ YASAĞIDA KALKIYOR

Bu arada ehliyet sınavında uygulanan otomatik vitesli araç yasağı’da kaldırılıyor. Sürücü adayları artık ehliyet sınavına otomatik vitesli araç ile de girebilecek.Yeni kanun ile, 1997 yılından önce ilkokulu bitirenlere ehliyet alma hakkı getiriliyor. Ayrıca bu tarihten önce sürücü belgesi alanlar, ilkokul mezunu olsalar da, ehliyetlerini bir başka sınıf ehliyet ile değiştirebilecekler.

M.Guli Aslan/Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.