banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Şanlıurfa'da Sözde Tek Yönlü yol
Şanlıurfa'da Giderek artan trafik sorunu her geçen gün biraz daha karmaşık hale geliyor. Şehir içerisinde park yeri sorunu giderek büyümeye devam ediyor. Şanlıurfa Kent Merkezindeki  Eski SKK müdürlüğü'nün olduğu caddede Trafik yükünün iki caddeye yüklenmesi nedeniyle olası aksaklığa neden oluyor. Trafiğin iki cadde üzerine sıkıştırılmasından dolayı trafik tıkanmış durumda. Emirgan caddesi ve Atatürk Bulvarı Caddesi yönünde araç sürücüleri oldukça sıkıntı yaşıyor. 

Trafik tıkanıklığının en büyük sebeplerinden biri de şehir merkezindeki park sorunu. Çift tekyönlü park eden ve asılan uyarı levhalarına aldırış etmeyen sürücüler zaman zaman trafiğin tıkanmasına sebep oluyor. Minibüs durakları ve park edilmesi yasak olan köşe başları işgal edilmiş durumda. Özellikle tek yönlü geçit olan sokak ve caddelerde çift yönlü park edilmesinden dolayı sürücüler oldukça zor anlar yaşıyor. Şanlıurfa kent merkezinde Emirgan arkasındaki İmam hatip lisesinin yanında yeni hizmete açılan cevheri parkı civarında Tek Şerit Levhası olduğu halde buna uymayan sürücüler bu kurallara uymayarak yollarına devam ediyor. Şanlıurfa'da kimi çift yönlü yollar tek şeride dönmüş durumda. Emirgan Caddesinin arkasında bulunan cevheri parkı civarındaki vatandaşlarda bu olaya büyük tepkilerini gösterdi. Sokak ve caddelere çift yönlü park eden araçlar geçit vermiyor. Olası bir yangın durumunda kimi sokaklara itfaiyenin dahi giremeyeceği görülüyor. Park yeri bulamayan araçların sokakları tamamen kapatması ve kimi zaman kaldırımlara çıkması vatandaşın tepkisini çekiyor.


Park sorununun çözülmesini istiyoruz diyen vatandaşlar, “Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı, Trafik Şubesinden ve diğer ilgili makamlardan bizleri bir an önce park sorunu çilesinden kurtarmasını istiyoruz. Olası bir yangın çıkması durumunda itfaiye buralara giremeyecek ve bunun hesabını kimse veremeyecek Park yeri bulamayan araçların sokaklara çift yönlü ve gelişi güzel park edilmesi sorumsuzluk olarak niteledi. Araçların sokak aralarına park etmesi ile zaten sıkışık olan trafiğin biraz daha karmaşıklaştığını, ve halkın bu karışıklıktan rahatsız olduğunu dile getiren vatandaşlar yetkililerin bu soruna çözüm getirmemelerine tepki gösterdiler.
Abdullah Toprak / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.