banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Şanlıurfa'da Silah Operasyonu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Suruç ilçesi girişinde durdukları bir otomobilin arka sağ kapı içine gizlenmiş vaziyette detektör köpeğinin yardımıyla tabanca ve mermiler ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde silah ve mühimmat suçuyla mücadele çalışmaları Suruç ilçesi girişinde şüphe üzerine durdurdukları plakası açıklanmayan otomobilin içersinde arama yaptı. M.C. ve İ.D. isimli şahısların bulunduğu otomobilde 1 adet G-3 uzun namlulu otomatik tüfek, 10 adet kırmızı boya izli mermi, 11 adet üzerinde Arapça yazılar bulunan fişek, 1 adet MKE 95 yazılı fişek, 1 adet TZ 80 yazılı
mermi, 1 adet FN 76 yazılı fişek olmak üzere toplam 24 fişek ve bu tüfeğe ait 5 şarjör ele geçirildi. Detektör köpek sayesinde ise otomobilin sağ arka kapısı içersine gizlenmiş vaziyette 1 tabanca, bir şarjör ele geçirildi.
Olayla ilgili yapılan soruşturmada H.K. (48), M.E.İ. (33), M.G.E. (39), İ.C. (37) ve B.C.P'yi gözaltına aldı. M.G.E.'nin evinde yapılan aramada ise 13 adet 9 mm ruhsatsız tabanca mermisi ele geçirildi. Gözaltına alınan toplam 7 kişiden B.C.P. alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 6 şahıs hakkında 6136 SKM (Silah, mühimmat kaçakçılığı) suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adliyeye sevk edildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.