banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa'da seçilen en güzel güvercin bir araba fiyatına VİDEO

 

Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliği taşıyan yarışmaya katılmak üzere kente getirilen güvercinler meraklıları tarafından ilgiyle izlenirken jüri üyelerinin önünde adeta podyumu çıkan güvercinler güzellikleriyle büyüledi.

Şanlıurfa Belediyesi ve Kuş Sevenler Derneği işbirliğinde 6 ayrı kategoride yaklaşık 100 güvercinin katıldığı yarışma ilginç görüntülere sahne oldu.

Güvercin besleyicilerin tabiriyle mimi aynalı, kimi göv şamı, kimi göv nakışlı kimi sarı mevrendi, kimi ispir kimisi de şarabi her çeşit güvercinin katıldığı yarışmada podyuma çıkan güvercinlerin fiyatı ise 2. el otomobil fiyatlarına aratmıyor.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe, Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, diğer STK temsilcileri, belediye birim amirleri ve çok sayıda kuş severler katıldı.

Güvercinleri titizlikle inceleyen jüri üyeleri karar vermekte oldukça zorlandı. Şarabi(Ağ), Siyah Aynalı(Müsvet), Göv Şamı, Sarı Mevrendi, İspir, Göv Nakışlı dallarında yapılan yarışmaya kuş severlerin büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda her dalda dereceye giren ilk 5 güvercinin sahibine katılım belgesi ve kupa takdim edildi.

Siyah Aynalı(Müsvet), Göv Şamı, Göv Nakışlı ve Sarı Mavrendi olmak üzere 4 ayrı dalda birinciliği Halil Keskin alırken İspir dalında birinciliği Abdurrahman Güvenç, Şarabi(Ağ) dalında ise birinciliği Hüseyin Demirkan aldı.

Arap atı, keklik, ceylan v.b sembollerle ön plana çıkan kadim şehir Şanlıurfa’nın Güvercinler bakımından köklü bir kültüre sahip olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe, bu kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına düzenlenen bu yarışmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

6 ayrı kategoride yoğun ilgi gösterilen yarışmanın 11 Nisan Kurtuluş coşkusuna kattığı renge değinen Yücetepe, “Yarışmaya katılan güvercin besleyicilerine ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

TANRIKULU: “GÜVERCİN HASTASIYIM”

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Şanlıurfa’da bulanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, burada yaptığı açıklamada kendisinin de bir güvercin hastası olduğu belirterek, geçmişte güvercin beslediğini söyledi.

Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen yarışmanın bölge adına büyük önem arz ettiğini kaydeden Tanrıkulu, “Şanlıurfalıların bir kez daha kurtuluş gününü tebrik ederim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.