banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Şanlıurfa'da Sanal dolandırıcılara darbe VİDEO
Dolandırıcılara yönelik başta Şanlıurfa olmak üzere 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Örgütünün şu ana kadar 500 bin lira tutarında dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı bilişim suçlarıyla mücadele şube müdürlüğü son zamanlarda artarak yaşanan dolandırıcılık olaylarına yönelik çalışma başlattı.

 

Yapılan çalışmalar neticesinde polis, internet üzerinden kredi kartı bilgilerini hack’leyen, sahte internet siteleri kuran ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan suç örgütünü saptadı.

 

Bilişim suçlarıyla mücadele şube müdürlüğü ekipleri yaklaşık 7 ay süre ile m.ö ve h.ç liderliğinde ki suç örgütünü takibe aldı. yapılan takiplerde polis, suç örgütünde biri kadın 2 hacker olduğunu tespit etti.

 

Şüpheli şahısların takibinde başkalarına ait kredi kartı bilgileri ile internet üzerinden alışveriş yaptığı tespit edildi. alış verişin yanı sıra zanlıların başkalarına ait kredi kartları ile kendi faturalarını da ödedikleri tespit edildi.

 

Kredi kartı dolandırıcılığı yapan zanlılar bununla da yetinmeyerek telefon ile aradıkları mağdurlara kendilerini polis savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtarak telefon hattınız banka hesabınız terör örgütü tarafından kullanılmış soruşturmanın aydınlatıla bilmesi için para göndermeniz gerekiyor şeklinde korkutarak dolandırdıkları anlaşıldı.

 

Suç örgütünün bu yolla 500 bin lira tutarında haksız kazanç elde ettikleri tespit eden polis suçlulara yönelik Şanlıurfa Gaziantep Hatay, Adana ve Diyarbakır illerinde yapılan eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucunda 19 şüpheli gözaltına alındı.

 

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet tabanca çok sayıda suç unsuru bilgisayar hard disk cep telefonu ve başka şahıslar adına açılmış GSM hatları ele geçirildi.

 

Başkalarına ait çok sayıda kredi kartı ve hesap bilgileri ve başkalarının kişisel bilgileri ele geçirmek üzere hazırlanmış phishing şeklinde tabir edilen çok sayıda sahte internet sitesi tespit edilerek ele geçirildi.

 

Gözaltına alınan 19 şüpheli Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

 

 

Kanalurfa.com
Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.