banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Şanlıurfa'da Sahte Evlilikler Mercek Altına Alınıyor..
Ölen anne ve babalarının maaşını alabilmek için resmiyette boşanarak eşiyle birlikte yaşayan çiftleri araştıran SGK, tespit ettiği şahıslardan ödenen tüm parayı geri almanın yollarını arıyor



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü giderek artan boşanma olaylarını mercek altına aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın son yıllarda bölgede artan boşanma olayları araştırmasına farklı bir bakış sergileyen SGK, sahte boşanma düzenleyerek devleti dolandıranların olduğu gerekçesiyle bu çiftlerin peşine düştü.

Ölen anne veya babasından kalan maaşı alabilmek için sahte boşanma düzenleyerek birlikte yaşamaya devam eden çiftleri araştıran SGK, bu yolla devleti dolandıran şahıslara ödenen tüm parayı geri almayı planlıyor.



‘DEVLETİ DOLANDIRANLARDAN PARAYI GERİ ALIYORUZ’

İl merkezi ve ilçelerinde benzeri olayların sıkça yaşandığını söyleyen SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, tespit edilen çiftler için yasal işlemlerin başlatıldığını ve ödenen tüm paranın borç şeklinde geri alındığını söyledi. SGK çalışanlarının konu hakkında çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatan Nacar, “Bu şikâyetlerden en çok muvazaalı boşanma sistemi var. Yani eşiyle birlikte yaşıyor ancak babasının veya annesinden maaş almak üzere resmiyette boşanıyorlar. Bunları değerlendiriyoruz. Tespit ettiğimiz şahıslara ödeme yapılmaması konusunda hemen iptal kararı çıkarıyoruz. Ardından bu yönteme başvuranlara o güne kadar ödenen tüm tutarı borç çıkararak geri alıyoruz. Devleti dolandırarak para kazanmaya çalışanlar için ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyorlar” diye konuştu.

Bu yöntemle muvazaalı boşanma gerçekleştiren çiftlerin mutlaka tespit edildiğini de sözlerine ekleyen SGK Müdürü Nacar, “Tüm herkese sesleniyorum, kimse böyle bir şeye girişmesin. Mutlaka tespit ediliyor” dedi.



KAYIT DIŞI İŞVERENLERİ ‘ALO 170’ HATTINA BİLDİRİN

Urfa’nın kayıt dışı çalışan sayısında Türkiye’de lider olduğunu da kaydeden Nacar, “Alo 170 hattının merkezi Karaman’da kuruldu. Tüm şikâyetler orada değerlendiriliyor. Şikâyetlerin önemine göre ihbarlar tüm illere aktarılıyor. Kayıt dışı işçi çalıştıranlar bu servise ihbarlarını yapabilir ve bizlerde hemen harekete geçeriz” dedi.

Urfa’da kayıt dışı işçi çalıştırma oranının yüksek oluşunu tarıma dayalı sektörün sanayi ile paralel olmayışına bağlayan İl Müdürü Nacar, “Şanlıurfa’da tarıma dayalı bir sektör oluşmuş fakat sanayiye dayalı sektör halen tam anlamıyla gelişememiştir. Tarımda da kimisi sigortalı olmuyor. Yeşil Kartlılar bir yerlerde çalışıyordur ama kayıt dışı sayılıyor. Yoksa evin geçimini nasıl sağlayacaklar. Ya tarım işçiliği yapıyordur, yada tarım sigortalı olması lazımdır veya bir işyeri vardır, bunu kayıt altına almamıştır” diye konuştu.
(İpekyolu Gazetesi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.