banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'da Parkomat uygulaması genişliyor

Trafik ve park konusunda alınan kararların görüşüldüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, trafik yoğunluğuna çözüm bulmak için birçok yeni bölgede Parkomat uygulamasına geçileceği açıklandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehrin bir türlü çözülemeyen trafik ve park sorununu UKOME toplantısında masaya yatırdı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı’nın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplu taşıma ücretleri, bazı ulaşım hatlarına yeni araç takviyesinin kararlaştırıldığı toplantıda öne çıkan en önemli konusu ise birçok yeni bölgeye Parkomat uygulamasına geçilme kararı oldu. 

Parkomat uygulaması için yeni bölgeler açıklandı

Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, yoğun bir gündem ile toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçen ay UKOME alt komisyona havale edilen raporlar ile çeşitli kurumlardan gelen, gündeme alınması gereken konular ve ulaşım daire başkanlığımızdan gelen konuları kurulumuzla beraber karara bağladık. Kamuoyu için önemli olan bazı caddelerde Parkomat uygulamasına geçilmesi kararı aldık. Karara göre Bahçelievler 4., 2. ve 9. Caddeler’de; Eski Valilik, SGK ile Ticaret ve Sanayi Odasının önünde, Şehitlik Caddesinde, İpekyol Caddesinde, Cengiz Topel Caddesinden ve Abide Kavşağı’na kadar bu uygulamayı başlatacağız. Parkomat uygulamaları daha çok Büyükşehir Belediyesi açısından gelirden çok bu bölgelerdeki yoğun parkları önlemek ve disipline etmek, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek içindir” dedi. 

Toplu taşımaya şimdilik zam yok

Toplu taşıma ücretlerinin artırılmasına istinaden UKOME kurulunun, kentin farklı noktalarında ulaşımını değerlendirildiği toplantıda fiyat artışlarının şu anda uygulanmaması yönünde karar aldıklarını ifade eden Kırıkçı, “Sadece yeni açılan Çamlıdere ve Akziyaret hattı için yeni bir tarife belirledik. Siverek, Birecik ve Viranşehir ilçelerindeki Şehir içi toplu taşımaya yönelik ücretlerin rehabilite edilmesi tam 1 lira 10 kuruş olacak şekilde karara vardık. Mevcut taşıma güzergâhlarında araçların ihtiyacı karşılamaması bunun üzerine 25 yeni Toplu taşıma aracının ek olarak tahsis edilmesine; Çamlıdere, Abdurahman Dede, Akziyaret, TOKİ ve Maşuk güzergâhlarına takviye ek araçların verilmesinin kararını aldık” diye ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.