banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Şanlıurfa'da operasyonla 189 kilo esrar ele geçirildi VİDEO

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yol uygulaması için kentin Karaköprü Beldesi girişinde kontrol noktası kurdu. Gelen araçları durdurup kontrol yapan polisleri fark eden lüks minibüsteki sürücü, ters dönüp, hızla uzaklaşmaya çalıştı. Kontrol noktasındaki polisler, minibüsü takibe aldı.

 

Dur ikazlarına uymayarak kaçan araçla polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Uzun süren kovalamaca sonrası araç Karaköprü mevkii Tevhide Hatun Lisesi civarında terk edilmiş olarak görülmüş ve araç içerisinde yapılan aramada 13 ayrı paket halinde 125 kilo esrar maddesi ele geçirilmiş, çevrede yapılan tüm aramalara rağmen araç sürücüsü yakalandı.

Yapılan araştırmalar neticesinde araç sahibinin S.Y.isimli şahıs olduğu tespit edilip gözaltına alındı.

 

Diğer olayda ise aynı yerde yapılan yol kontrolünde yapılan operasyonda A.K. isimli şahsın bulunduğu 33…392 plakalı aracın bagaj kısmında 64 kilo 200 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Uyuşturucuyu sevkiyatı yapan Serkan S. ve Salih S. ile Adem K. ve Mesut İ. gözaltına alındı. 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından “uyuşturucu ticareti” yapmak suçundan adliyeye sevk edildi. 2 ayrı operasyonda el konulan 189 kilo 200 gram esrar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde basın mensuplarına sergilendi.

 

Evden eve sigara nakliyatı

Şanlıurfa merkezde ve Siverek ilçesinde yapılan operasyonlarda ise; 560 Litre kaçak Akaryakıt ile 114.540 Paket Kaçak sigara ele geçirildi. Sigaraların evden eve nakliyat yapan aracın içinde malzemenin içine gizlenmiş olarak bulundu.

 

Ayrıca; kaçakçılıkta kullanılan 3 araç ele geçirilmiştir. Olaylarda gözaltına alınan 10 şüpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Ömer ASLAN

 

Operasyon


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.