banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da Madde Bağımlıları İçin Toplandılar

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Müdür yardımcısı Mehmet Sarmış, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, İl Jandarma Komutanı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, gazeteciler, Kaçakçılık Şube Polis Memurları katıldı.

Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa İl Temsilcisi Muharrem Çelik: “Madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine dikkat çekti. Şanlıurfa’da madde bağımlılığına yaklaşımlarla ilgili tespitlerine de değinen Çelik, çok önemli bir yanlış yapıldığını söyledi. Madde bağımlısı gençlerin evlendirildiğini evlenince madde kullanılmayacağını düşündüklerini söyledi. Tedavi olmadan evlendirilen gençlerin ya boşandığını ya da eşlerini de maddeye alıştırdıklarını söyleyen Çelik, bu konuya dikkat edilmesini ve evlenecek gençlerden sağlık raporu alınması gerektiğini” söyledi.

Yeşilay Şanlıurfa İl Temsilcisi Süleyman Kolukısa ise yaptığı açıklamada; ‘’Toplantılarının konusunun madde bağımlıları, madde bağımlılarını nasıl vazgeçirebiliriz veya ikinci konumuzda madde bağımlığına gençlerin düşmemesi için neler yapabilir diye bir toplantı yaptık. Buradaki toplantımızın amacı madde bağımlılarına biraz daha dikkat çekebilmek, bağımlıları nasıl kurtarabiliriz daha önemlisi de bağımlılık yapan sebeplerin araştırılıp gençlerin bağımlık durumuna düşmemeleri için bir gayret gösterebilir miyiz o yönde bir toplantı yapıyoruz’’ dedi.

Toplantıda resmi kayıtlara göre 10 bin madde bağımlısı, gayrı resmi verilere göre ise bunun çok daha fazla olduğu vurgulandı...

Toplantı Şanlıurfa'da ki Hacı Bekir Sofrasında kahvaltıyla... Konuyla alakalı şiir ve şarkılarla başladı, daha sonra katılımcıların söz alarak konuşma ve sorulan sorulara cevap verme şeklinde gerçekleşti...

Haber ve Foto: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.