banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Şanlıurfa Genç Birlik, kızları Sare Davutoğlu'yla buluşturdu

Şanlıurfa Genç Birlik şubesi geleneksel hale getirdiği "Hasbihal" sohbetlerin son misafiri Sare Davutoğlu oldu. 

Bilindiği üzere Genç Birlik Şanlıurfa'nın gençlerle hasbihal programı kapsamında daha önce AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye başkanı eşi Sema Çiftçi, AK Parti İl kadın kolları başkanı Aysel Göncü, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar gibi isimler misafir olmuştu.


11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş günü özel Hasbihal programında Türkiye'de iz bırakan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu misafir oldu. Ziyarete Başbakan Danışmanı Zeynep Karahan Uslu da eşlik etti. 


Şanlıurfa'lı bayan STK temsilcilerinin ve üyelerinin katıldığı programda konu Şanlıurfa'nın eğitim sorunu ve genç bayanlar oldu. Genel olarak değerler eğitiminde, genç bayanların desteklenmesi ve eğitim imkanlarının onlar için seferber edilmesi gerektiğini söylediler.Şanlıurfa'dan diğer illerde Üniversite eğitimi tamamlama konusunda bayanların maddi ve manevi sorun yaşadıklarını aktardılar. Bu sebeplerden dolayı STK temsilcileri Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Mimarlık, Eczacılık ve Hukuk fakültelerinin açılması için Sare Davutoğlu'nun desteklerini istediler.


Sare Davutoğlu hanımefendi ise sivil toplum geçmişinden bahsederek, sivil toplum kuruluşlarının, toplumun yapı taşı olduğunu belirterek,siyaseti basamak olarak görmelerinden dolayı üzüldüğünü ifade ederek Genç Birlik Şanlıurfa'ya çalışmalarından ve bütün STK'ları bir araya toplayarak birlik içinde çalıştıklarından dolayı takdir etti.
Öte yandan , Şanlıurfa Genç Birlik başkanı Ümit AVCI "Sayın Başbakanımızın Eşi Sare Davutoğlu hanımefendinin Şanlıurfa'nın bu özel günü olan kurtuluş gününde bayan komisyonumuz ve Bayan STK'lar ile buluşmasında Birlik'in adresi olan Genç Birlik'i tercih etmeleri bizleri gururlandırmıştır.Bu gururu yaşamamıza sebep olan,Saygı değer Sare Davutoğlu hanımefendiye Vakfımız adına teşekkür ediyorum." dedi.

Haber: Mustafa Akkuş / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.