banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa’da kurban yakalama timi kuruldu
Kurban bayramı öncesinde ve esnasında sahibinin elinden kaçan kurbanlıkların yakalanması için Şanlıurfa Belediyesi alarma geçti. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü bayramı öncesi bir dizi tedbirler aldı. Bu çerçevede Belediye Veterinerlik Müdürlüğü tarafından 4′er kişiden oluşan 2 ‘boğa yakalama timi’ oluşturuldu. Oluşturulan timler yanlarında uyuşturucu iğne, kurban kesimi için bıçak, halat ve havalı tabanca ve tüfek bulunduracak. Timlerin 4 gün boyunca kaçan kurbanlıkları yakalamak için mücadele vereceğini söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kaçan büyükbaş kurbanlıkların, ehil olmayan kişilerce yakalanmaları sırasında eziyet görmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade etti.



KURBANLIKLARINIZA EZİYET ETMEYİN

Fakıbaba bayram hazırlıklarıyla ilgili şunları söyledi; “Kurban yakalama timlerimiz kaçan büyükbaş hayvanlara zarar vermeden etkisiz hale getirip sahiplerine teslim edecek. Vatandaşlarımız bayram boyunca her türlü şikâyet ve taleplerini 'Alo 153 ve 185' numaralı telefondan Beyaz Masa’ya iletebilirler. Kurbanbayramı hazırlıkları içerisinde şehrin muhtelif yerlerinde 17 adet kurban satış yeri belirledik. 25 adet de kurban kesim yerini oluşturduk. Vatandaşlarımız kurbanlıklarını keserken özellikle hijyen kurallarına dikkat etsinler. Hayvana eziyet etmemeye gayret göstersinler. Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz görüntülerin bu yıl da yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah bu bayramda bu tür görüntüleri yaşamayız” dedi.



5 TON POŞET DAĞITILACAK

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri ise kesim yerlerinde oluşacak kurbanlık hayvan atıklarını usulüne uygun olarak bertaraf edip satış ve kesim yerlerinin temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlamak için bütün hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramında, insan sağlığını koruma ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla sakatat atıkların koyulacağı 5 ton poşetin, bayram namazı çıkışında camii önünde halka dağıtacaklarını belirten Temizlik ve Çevre Müdürü Mehmet Palalıoğlu, ayrıca kurban satın alırken dikkat edilecek hususlar ve kesim yerlerinin yer aldığı 10 bin broşürü de halka dağıtacaklarını söyledi.



500 KİLO SIVI SABUN KULANILACAK

Kurban kesim yerlerinde 59 çöp konteynırın bulunacağını, 100 kurban askılığının hazır olacağının altını çizen Palalıoğlu,” Her kurban kesim yerinde birer römork bulundurulacak. 500 kilo sıvı sabun hazır bulundurulacak. Su römorklarımız olacak. İlaçlamalarımız yapılacak. Çift vardiyalı olarak Kurban bayramında kurban kesim yerlerinde 550 kişi çalışacak.”dedi



KURALLARA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Zabıta Müdürü M. Burak Küçük hayvancılıkla uğraşan esnafın ve vatandaşların belirlenen kurban satış ve kesim yerleri dışında alışveriş yapılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Küçük, ayrıca kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da bildirdi.
www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.