banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa’daki Kentsel Dönüşüm hayal mi oldu?

 

Şanlıurfa geçmişten günümüze duyarsız idareciler yüzünden hızla gecekondulaşan bir kent. 2003 yılında İktidara gelen AK Parti ile beraber Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm söylemler başladı. 2004 yılında belediye başkanı olan Ahmet E. Fakıbaba’nın en büyük projelerinden biri Şanlıurfa’yı çarpık yapılaşmadan kurtaracak kentsel dönüşüm projeleriydi.
1. ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM 2013’DE İHALE EDİLECEKTİ
Şanlıurfa’daki kentsel dönüşüm sadece söylemde kalmadı. Ekim 2013’te Şanlıurfa’ya gelen TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ile görüştü görüşme sonrası “inşallah en yakın zamanda bu alanımızla l'nci etap bölgeyle ilgili ihale gününü almayı planlıyoruz" demişti.

BEŞ MAHALLEDE BAŞLATILACAKTI
Yine dönemin Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Topdağı, Yakubiye, Dedeosman ve Buhara ile Mancı mahallelerinden oluşan 5 mahallede kentsel dönüşüm projesi hayata geçireceklerini söylemişti. Fakıbaba, aynı günkü konuşmasında "Haleplibahçe'yi göreceksiniz çok değişecek”

YEŞİL DİREK VE ESKİ SANAYİ TAM BİR MUAMMA OLDU
Şanlıurfa’da kentsel dönüşümün ilk basamağı olan yeşil direk ve eski sanayi sitesi ile ilgli 2014 yılında Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba; Şehir içindeki eski sanayi bölgesi ve Yeşil Direk bölgesindeki Kentsel Dönüşüm hamlesinde sona doğru gelindiğini söylemiş. Ama hala bir adım atıldığı yok…

BAKANLIK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ONAYLADI

Urfa’da Kentsen dönüşüm hikayesi 2014 yılında onaylanarak ilan edilen alanlarda hala bir arpa boyu yol katledilmedi. Bakanlık tarafından ilan edilen kentsel dönüşüm kararı şu şekildeydi: “Şanlıurfa İli, Haliliye İlçesi, Yenişehir, Sırrın ve Karaköprü mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 13/6/2014 tarihli ve 4274 sayılı yazısı üzerine, 5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 23/6/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır”

YAPSAT FURYASI BAŞLADI
Şanlıurfa’da herkes modern bir kent yapısı beklerken Belediye Başkanı Fakıbaba döneminde Urfa varoşlarında yap-sat furyası başladı. Bir birine bitişik, 7-8 metrelik sokaklara 3-4 katlı yapılara izin vererek adeta şehri kilitlediler. Araç par yerini bir kenara bırakırsak sokaklarda çocukların oyun oynayacağı alanlar kalmadı

GÜVENÇ’İN GİRİŞİMLERİ DE SONUÇ VERMEDİ
Kentsel dönüşüm hikâyesi elbette fakıbaba ile bitmedi. Valilikten belediye başkanlığına geçen Celalettin Güvenç’in de bir çok girişimleri oldu. Ancak bu girişimler de sadece Eski Sanayi Bölgesinde bazı yıkıların gerçekleşmesiyle sonuçlandı.
BÜYÜKŞEHİR BELTAŞ’I KURDU AMA
Urfa’da kentsel dönüşüme ön ayak olması için Dönemin büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç tarafından inşaat alanında yoğunlaşması için BELSAN benzeri bir şirket olan BELTAŞ’ı kurdu. Ancak BELTAŞ Celalettin Güvenç’in gitmesiyle kuruluşunu bile tamamlayamadı. Tabeladan ibaret kaldı.
NİHAT ÇİFTÇİ NE YAPACAK?
1 Kasım 2015 seçimleri dolayısıyla istifa edip Milletvekili olan Celalettin Güvenç’in yerine Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi’nin ise kentsel dönüşüm konusunda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

www.balikligol.com /ÖZEL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 6 yıl önce

Güzelim tarım arazileri dururken adam döküntülerle .ne uğraşsınlar