banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa'da Kapanan 60 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

iki gece önce  kar nedeni ile kapanan Şanlıurfa- Diyarbakır şehirler arası yolu ve Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde bulunan 60 köy yolu  Şanlıurfa İl Özel İdaresinin iş makanalarının çalışmaları sonucu  ulaşıma tamamen açıldı...
Siverek İlçesinde  yağan kar başta    GAP Havaalanı ve  Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunun 110. km sinde trafiğin durmasına yol açmıştı. Şehirler arası yol ile birlikte, Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde bulunan tüm köy ve mezra yolları kapanmıştı. Şanlıurfa İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Yardımcısı Bayram Türkdili ile birlikte , kar yağışının olduğu ilk geceden itibaren Siverek ilçesine  Özel idareye ait iş makinalarını sevk ettiler. 5 grayder,  2 kepçe, 2 dozer, v3 3 kamyon ile kardan kapalı olan yollarda çalışmalara başlandı.
Karayolları Bölge Müdürlüğü sorunluluk alanında olan Şanlıurfa-Diyarbakır şehirler arası yolun açılmasına katkıda bulunan Şanlıurfa İl Özel idaresi ekipleri, hafta sonu mesai olmamasına rağmen, 7 grup yolu ile birlikte kardan kaplı 60 köy yolunu tamamen ulaşıma açtılar. İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, hafta sonunda çalışan  Özel idare ekiplerinin başında bulunarak, özellikle köy yollarının açılmasını takip etti. İl Özel idaresi çalışanlarının  iki gün içerisinde  büyük bir  başarı elde ettiklerini belirten İl Genel Sekreteri Hatipoğlu, yapılan kar temizleme çalışmaları ile ilgili konuştu. Hatipoğlu,'  Bilindiği gibi  İlimiz Siverek İlçesi ve Şanlıurfa merkez köylerinde yoğun kar yağışı oldu. Sayın Valimiz Celalettin Güvenç'in talimatları doğrultusunda ,il özel idaremizce hemen oluşturulan ekiple, kapalı bulunan, GAP Havaalanı ve Siverek-Diyarbakır yolunu ulaşıma açtık, daha sonra  özellikle Karacadağ bölgesinde bulunan köy ve mezraların tüm yolları kapanmıştı, iki gün boyunca yaklaşık 60 köy yolunu kar'dan temizledik, bugün itibarı ile kapalı köy yolumuz kalmamıştır'dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.