banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlıurfa’da Kadir Gecesi Heyecanı

Başta AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez olmak üzere AK Parti Milletvekilleri Abdülkerim Gök, M. Emin Önen, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi demirkol ve ŞUTSO Başkanı, Muhtarlar dernek başkanı birer kutlama mesajı yayınladılar.

EĞILMEZ’DEN KADIR GECESI MESAJI
Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. mesajında, mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine ulaşmanın sevincini yaşarken, İsrail Terör Devletinin Filistin’de işlediği katliamların milletimizi derinden üzdüğünü söyledi. İsrail’in Filistin’de işlediği katliamların bir an önce durmasını temenni eden İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Ramazanın en doruk noktası olan Kadir Gecesi vesilesi ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasını temenni ederim.Bizi bu mübarek güne eriştiren Allah’ımıza hamd eder, tüm hemşerilerimizin Kadir gecelerini kutlar, bu gecenin, ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, oluk oluk akan Müslüman kanının bir an önce durmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

ÖNEN; BU GECE MUTLAKA DUA EDELİM
AK Parti Milletvekili M. Emin Önen, kandil mesajında;
Kadir Gecesini ibadetle geçirerek İslam dünyasında ve özellikle bu günlerde Ceylanpınar sınırımızda, komşu ülke Suriye’de, Irak’ta ve Filistin’de bu mübarek Ramazan ayında bile durmayan çatışmaların, öldürmelerin sona ermesi, akan kanların durması için mutlaka dua edilmesi ricasında bulundu.
Son 2 günde Şanlıurfa Ceylanpınar sınırında şehit düşen 3 askerimizin ailelerine de sabır ve baş sağlığı dileğinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Şehitlerimize Allah’dan rahmet, ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize sabır diliyorum. Şu ana kadar yapılan yanlışların, zulümlerin, akan kanların durması, birlik ve beraberlik içersinde huzurlu bir yaşam sürmemiz için dua edilmesinde fayda vardı. Bu geceyi en iyi şekilde ihya edelim. Bu gece Kadir Suresi ve Kur’an-ı Kerim de okumalı. ‘Kadir Gecesine rastlamış olan bir geceyi ihya eden, Kadir Gecesini ihya etmiş gibi sevab kazanır’ Hadis-i Şerifini düşünerek, sık sık vaki olan 27. gece ihya edilirse, o gece Kadir gecesi olmasa bile, büyük sevaba kavuşulur. Onun için İslam aleminin huzur ve refahı, birliğimizin ve dirliğimizin bozulmaması, iç ve dış düşmanlarımızın ıslah olması için bol bol dua edilmeli” diyerek Şanlıurfalıların ve bütün İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ettiğini belirtti.

ABDULKERİM GÖK’ÜN KANDİL MESAJI
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök kadir gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında; Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi, bin aydan daha hayırlı bir gecedir.
Ramazan ayı boyunca Gazze’de ,Suriye’de, İslâm aleminde kadın, çocuk, yaşlı,mazlum ,masum demeden kardeşlerimize reva görülen şiddet, zulüm,haksızlıklar ve ölümlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlamaktadır.Kadir Gecesi'ni idrak ettiğimiz bugünde Hadis-i Şerifte olduğu gibi bir zulüm gördüğümüzde ya elimizle ya dilimizle uyarmalıyız.O da olmuyorsa kalbimizle buğz etmeliyiz. Şımarık ve zalim İsrail’in bu insanlık dışı vahşete son vermesini Cenab-ı Allah’tan istiyor, tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.


BAŞKAN DEMİRKOL’DAN KADİR GECESİ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı..

Başkan Demirkol, Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Kadir Gecesi'nin kutlu bir gece olduğunu kaydeden Demirkol, mesajında şunlara yer verdi: "Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim'in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Bu gecenin kıymeti saymakla tükenmeyecek ölçüye ulaşmaktadır. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an'ın Peygamberimize niyaz olmasıdır. Kadir gecesinin hayırlara vesile olmasını, kardeşliğin, sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmesini, İslam aleminin birliğine vesile olmasını diliyor, Şanlıurfalı hemşehrilerim başta olmak üzere, Aziz Türk Milletinin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum."


BAŞKAN EKİNCİ BEDİÜZZAMAN MEVLİDİ VE KADİR GECESİNİ KUTLADI‏
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hem bu gece yapılacak olan Bediüzzaman Mevlidi ve hem de yarın akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Bediüzzaman Mevlidi ve Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında, Gazze ve Filistin’de yaşanan katliam sonrası hayatını kaybeden Müslümanlar için dua da isteyen Başkan Ekinci ‘’ Hiçbir insanın kabul edemeyeceği olayların yaşanıyor. Ve hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimiz için dua yapmaktan başka elimizden bişey gelmiyor’’ dedi
Başkan Ekinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘’Asrın müceddidi olan Bediiüzzaman Hazretlerinin anısına düzenlenen gecede rabbim inşallah yapılacak olan duaları kabul eder. Ayrıca yarın gece idrak edeceğimiz Mübarek Kadir Gecesi vesilesi ile 1000 aydan daha hayırlı olan bu Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu gece yapılacak olan dualarda zulüm altında inim inim inleyen Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile kılsın inşallah. Gerek Eyyübiye’de gerek Şanlıurfa’da ve gerek bütün dünyada yaşayan Müslümanların Kadir Gecesini tebrik ediyorum Ayrıca Gazze’de ve Filistinde yaşananan olaylar hakikaten bizleri derinden üzmektedir ve orada yaşanan olaylar insanların kabul edeceği tarza değildir. Orada orantısız güç kullananlar karşısında ekonomik güç kullanmak gerekebilir. Biz Müslümanlar olarak ekonomik açıdan onları desteklememeliyiz. Bu anlamda da Şanlıurfa’da görev yapan basın mensuplarına vermiş olduğumuz iftar yemeğinde masalarda bulunan İsrail ürünlerini masadan kaldırılmasını talep ettik ve o şekilde bir boykot uyguladık ve bu uygulamamızda basın mensubu arkadaşlarımız tarafından da o0lumlu olarak karşıladı ve onlarda masalardan kaldırdı.
Bu vesileyle hiç kimse masalarında ve normal hayatında İsrail mallarını kullanmamalı. Aksi takdirde kullandıkları zaman onları ekonomik olarak güçlendirmiş olacağız bu ekonomik gücün Müslümanlara karşı olarak silaha dönüşmesi bombalara dönüşerek Müslümanların üzerinde yağması demektir.
Yine buradan bu duyarlılığı gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz bizlere de özelikle sanal medyada çok büyük destekler geldi ve vatandaşlardan da tebrikler geldi ayrıca bu boykot yapılmadan önce bizlere çağrıda bulunan herkese teşekkür ederim.’’ Şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI İLHAN ÇELİK’İN KANDİL MESAJI
Siverek AK Parti ilçe başkanı İlhan Çelik kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çelik mesajında “Allah’u telala Kur’an da kadir gecesini anlatırken “ biz bu Kur’anı kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nerden bileceksin. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh o gece rablerinin izniyle her iş için inerler. O gece tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selamdır “ diyorSevgili peygamberimize Kur’an nın indiği ve biz Müslümanların bu gecede müjdelendiği bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinin tüm hemşerilerimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Bu gece hürmetine başta Filistinli kardeşlerimiz olmak özere dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan mazlumların kurtulması için geceden, sabaha kadar esenliğin olduğu bu gecede Rabbimize daha fazla el açıp kardeşlerimize duada bulunmalıyız.


BAŞKAN ERTEKİN’DEN KADİR GECESİ MESAJI
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Ertekin mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin gönüllerde hayat bulacağı bu mübarek gecede, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Oruç ile birlikte yaptığımız ibadetlerle maneviyatımızı zenginleştirdiğimiz dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve Ramazan Bayramı ile taçlanmaktadır. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve huzurun her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, rahmetin ve bereketin ayı Ramazan'ın son günlerine yaklaşılırken bu manevi iklimi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm Müslüman kardeşlerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, ibadetlerinin ve dualarının kabul edilmesi temennisiyle, bol ve helal kazançlı, sağlıklı günler diliyor ve bu gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.


EYYÜPOĞLU; “ İNSANLAR İÇİN BİR FIRSAT GECESİ”
Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak bu gecede kötü duyguların önüne geçmek gerektiğine vurgu yaptı.
Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim'de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.
Bu müstesna ve muazzez gecenin, insanların yolunu ve ruhunu hidayet ışığıyla buluşturmasını dileyen Eyyüpoğlu, Kadir Gecesi’nin insanlar için bir fırsat gecesi olduğunu kaydetti.
Eyyüpoğlu; “Bu mübarek gecede bu güzel vatanda sevginin, hoşgörünün, barışın ve huzurun olması için çaba sarf etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni kutluyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.