banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo

Urfa’da 22 Mart Dünya Su Günü” Etkinliği, Su günü nedir?

 

Konu ile ilgili bilgiler veren Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR Etkinliğin Amacı: Hayatın vazgeçilmez bir unsuru olan su, yerine başka bir madde bulunamayan, sınırlı bir doğal kaynaktır. Sağlıklı suya ulaşmak her şeyden önce temel bir insan hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gönüllü gençlerin bir araya getirilmesi sonucunda su tasarruf modelleri kullanılarak suyun verimli kullanılması hakkında bilinçlenme hareketi, sürdürülebilir eylem planları ve projeye katılanlarda konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İlimizde Şanlıurfa City AVM’ de gönüllü gençlerimizle birlikte halkımıza su ile ilgili bilgiler vermek, suyu tasarruflu kullanmak ve suyun ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istedik. Bizlere destek olan gönüllü gençlerimize, halkımıza Şanlıurfa City AVM personelleri ve Sayın İbrahim TORU’ ya sıcak samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat ÖNEN ise; Gençlik Merkezlerinde birbirinden farklı değişik aktiviteler yapılmaktadır. Amacımız Gençlerin serbest zamanlarını kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak, sosyal kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunmak, topluma uyumlu olmalarını sağlamak, Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerin ruh ve beden sağlıklarını korumak, ulusal birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek, Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak ve Aynı zamanda gençlerde farkındalık oluşturmaktır.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat ÖNEN yapılan faaliyetlerimize her zaman desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın İzzettin KÜÇÜK başta olmak üzere vali yardımcısı Ahmet YILDIZ, Sayın İbrahim TORU’ ya bizlere yardımcı ve destek oldukları için teşekkür ederim" dedi.

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ NEDİR?
1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini "Dünya Su Günü" olarak ilan etti.

İlk kez 1992'de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen "Dünya Su Günü", gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.

Her üç yılda bir toplanan ve 2009'da İstanbul'da düzenlenen Dünya Su Konseyi'nde katılımı artıran Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğunu vurgular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.