banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'i anlama konferansı

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl Zilhicce ayında olduğu gibi bu yıl da Hz. İbrahim'i Anlama Konferansı düzenledi. Konferansta Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş ile Araştırmacı yazar Emin Güneş birer konuşma yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonunda saat: 20.00'de başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.   Kur’an tilavetinin ardından Hz. İbrahim’i anlatan sinevizyon gösterimi ve Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu ile Mustafa Altuntop’un okuduğu ilahilerle program devam etti.

Okunan ilahilerinin ardından sahneye çıkan Göktaş, Hz. İbrahim’i nasıl anlaşılması gerektiği üzerinde durdu.

Tüm Müslümanların Hz. İbrahim’i anlamaya ve onun durduğu çizgide durmaya mecbur olduğunu belirten Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, tek kurtuluş yolunun İslam olduğunu söyledi.

Hz. İbrahim’e en yakın insanların ona iman edip yakın duranlar olduğunu ifade eden Göktaş, şöyle devam etti: “ Hz. İbrahim’e sadece kuru kuruya iman etmek başka, kırmızı bültenlerle aranan, ölüme mahkûm edilen, yakalanıp ateşe atılacak bir peygamberin yanında durup başına gelenleri kabullenmek başkadır. İşte bu müminler ona en yakın olanlardır.”

Günümüzde Hz. İbrahim’in çizgisinde olduğunu iddia edenlerin, yanlarında duranlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Göktaş, “Sen İbrahim’in yolundayım diye çıkıp konuşuyorsun ama, bir de yanına bakıyorsun yanında lezbiyen var, homoseksüel var, sapkınlar var öbür tarafa bakıyorsun İsrail var, Amerika var, Avrupa var. Yani tüm kâfirler var. O zaman onlarda mı İbrahim’in yolunda? Burada bir yanlışlık var. Ya sen İbrahim yolunda değilsin, ya da onlar (haşa) İbrahim’in yolunda. O yüzden etrafımızda, yanımızda duranlara kiminle birlikte hareket ettiğimize dikkat edelim.” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yepmak için kürsüye çıkan Araştırmacı yazar Emin Güneş ise Hz. İbrahim’in tarafında olmanın Nemrutları karşısına almayı gerektirdiğini söyledi.

Günümüzde de Nemrutların İbrahimleri bulup ateşlerde yakmaya çalıştığını belirten Güneş, konuşmasına şöyle devam etti: “Günümüzde yakılan ateşlerin şekli değişebilir veya el yapımı Molotof olabilir. Yasin’imiz bir ibrahimî idi. Onları iyi tanıyordu, onların gücünü ve etrafındaki mütrefinleri iyi tanıyordu. Tüm bunlara rağmen o, mücadeleden geri durmadı. Ve onlardan korkmuyordu.”

Konuşmaların ardından Hamza Küçükbayrak Hoca’nın yaptığı dua ile konferans sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.