banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şanlıurfa'da Hukuk Devleti Ve Medya Paneli

Birçok kurum birlikte hareket ederek Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal gazete ve TV temsilcilerine 4.“medya ve hukuk devleti” konulu panel düzenledi.

Şanlıurfa'da ki Nevali otelde gerçekleşen panele konuşmacı olarak gazeteciler ve yazarlar cemiyeti Celal Çiftçi, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak,, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, (Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi ceza hukuku bölümü Doç.Dr. Gülşah Kurt, Av. Fikret İlkiz Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) temsilcisi Bekir Öncel ve kent genelinde görev yapan gazeteciler katıldı.

4.“medya ve hukuk devleti” konulu panelde İlk olarak gazete cemiyet başkanları teker teker konuşarak gazetecilerin sorunlarını anlattı.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe; "Hakim ve savcıların göz altına alındığı Türkiye’de bu durum bir faciadır. Demokrasinin olmadığı hak ve hukukun çiğnendiği bu ortamda çözüm noktası bulunamaz. Güvenlik paketinde yer alan kolluk kuvvetlerine verilecek yeni yetki ile artık kolluk kuvvetleri istediğini rahat bir şekilde gerçekleştirecektir." Dedi.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi ceza hukuku bölümü Doç.Dr. Gülşah Kurt, ise İç güvenlik paketinin her kesimi olumsuz yönde etkileyeceğini kolluk kuvvetlerinin ve bazen de basın mensuplarının bu yeni yasa ile zor duruma düşeceğini aktardı.

Panelde Basın hukuk be hakları hakkında sunum ve görsel bir şekilde günümüzdeki basın mensuplarının uğradığı haksızlığı dile getiren Av. Fikret İlkiz; 

"Günümüzde basın yayın organları kendi haklarını tamamen bilmemekle birlikte haklarını da bilmiyor ve hakim ve savcıların karşısına çıktığında ne konuşacaklarını ve nasıl kendini ifadece edeceklerini bilmiyorlar. Buda tamamen hak hukuk işlemlerinin yeterli bilgi sahibi olmamalarından kaynaklanan bir durum. Halbuki hak ve hukuklarını bilen bir gazeteci yüce divan karşısına çıktığında gerekli bilgiyi elde etmiş olsa konuşmalarıyla ve yasa haklarıyla bu yargı yolundan dönecektir yani anlatımlarıyla hakim veya savcıyı ben hakkımı, hukukumu ve kanunumu biliyorum diyecektir." Diye konuştu.

Panel soru ve cevapların ardından öğlen yemeğinin ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haber Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.