banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa'da gaziler günü kutlandı

Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt ve Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba’nın da hazır bulunduğu kabul öncesinde Gaziler günü anısına Muharip Gaziler ve Harp Malulleri Derneği tarafından Şehitlik Anıtına çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törene Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Muharip Gaziler ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Hasan Aslan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Valilik makamındaki kabulün ardından Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler günün anısına Şanlıurfa Lisesinde düzenlenen programa katıldılar. Şanlıurfa Lisesi öğrencilerinin yazdıkları şiirlerin okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Güvenç: “Bağımsız bir ülkede, onurlu bir bayrağın altında özgürce yaşıyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına yaşıyoruz” dedi.

Vali Güvenç konuşmasında: “Niye bu kadar gazimiz ve şehidimiz çok? Niye tarihimizde bu kadar acılar ve kahramanlıklar var? Bunları iyi araştırmak zorundayız. Bizim coğrafyamız zor bir coğrafya. Bu topraklar üzerinde herkesin, çok uluslu güçlerin bir hesabı olmuştur. Bundan dolayı bu coğrafyanın sakini olan bizler sürekli şehit ve gaziler vermişiz” dedi.

Atatürk’ün de dediği gibi bizler yurtta da dünyada da sulhtan, kardeşlikten yanayız” diyerek konuşmasını sürdüren Vali güvenç: “bizim medeniyetimizde, bizim inancımızda saldırganlık yoktur. Biz kötülüğü ve savaşı asla tercih etmeyiz. Ama bir şeyi daha kabul etmeliyiz; kimse bizim egemenliğimize, bayrağımıza saldırmayacak. Biz onlara ne kadar saygı gösteriyorsak, onlar da bize o kadar saygı gösterecek. Bu saygıyı kaybettikleri anda kendilerini ne kadar güçlü hissederlerse etsinler biz onlara yenilmeyiz, yenilmedik, yenilmeyeceğiz” dedi.

 

Yabancı güçlerin hiçbir zaman emellerinden vazgeçmediğini, sadece taktiklerini değiştirdiklerini de sözlerine ekleyen Vali Güvenç, “ artık topla tüfekle değil, bizi birbirimize düşürerek bizi alt etmenin, kaynaklarımızı ele geçirmenin gayreti içerisindedirler. Bunu artık toplum olarak fark etmiş bulunuyoruz. Bu coğrafyada yaşayan 74 milyon bir ve beraber olarak ülkemize, geleceğimize ve kaynaklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

 

Son olarak salonda bulunan öğrencilere hitap eden Vali Güvenç: “Ben eminim ki siz sevgili gençlerimizin bu bilinçle büyümeleri sonucunda gelecekte bu coğrafyada kana, şiddete, gözyaşına yer kalmayacaktır” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Ayrıca programda konuşan Muharip Gaziler ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Hasan Aslan ise öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek: “Ben bir Kürt olarak, vatanımı milletimi seven Kıbrıs gazisi olarak şunları söylüyorum. Bizler elbirliği yaptığımız sürece birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece hiç kimse bizim vatan bütünlüğümüzü bozamaz” dedi.

 

Şanlıurfa Lisesindeki programa Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Muharip Gaziler ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Hasan Aslan, Haran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, askeri erkan, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Öte yandan 19 Eylül 2013 Gaziler Günü dolayısıyla 2010 yılında Taksim Meydanında meydana gelen canlı bomba saldırısında gazi olan Polis Memuru Şanlıurfa’lı Halil KESKİNBIÇAK’ı İl Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Filiz KAZANCI ile Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet YAVUZ evinde ziyaret etti.

Gazi Halil KESKİNBIÇAK’aCumhurbaşkanlığımız’ca gönderilen Devlet Övünç Madalyası Vali Celalettin GÜVENÇ tarafından Şehitleri Anma Gününde kendisine verilmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.