banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'da engelliler günü kutlandı

10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Şanlıurfa’da yürüyüş yapıldı.

 Engellilerle birlikte yapılan yürüyüşe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’te katıldı.

Gözleri kapalı olarak yürümeye çalıştığını görme engellilerin duygularını şimdi daha iyi anladığını ifade eden Başkan Güvenç, “Bir kes kendimi onların yerine koyarak onların halini anladım ve bir kes daha şükrettim. Görme nimetinin ne kadar büyük bir olay olduğunu o zaman anlıyorsunuz. Bundan dolayı bu insanlara karşı çok büyük sorumluluklarımız var. Biz bu insanlara sahip çıkmalıyız” dedi.


Emirgan Parkından başlatılan ve Büyük Şehir Belediyesinin önünde yürüyüşten sonra program Şair Nabi Kültür Merkezinde devam etti.

Engelli veya engelsiz bütün insanların kendi haklarını düzenleme hakkına sahip olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bütün insanlar mutluluğu aramaya ve gerçekleştirme hakkına sahiptir. Mühim olan, şehrimiz, mahallemizi, çalıştığımız mekânları engelli vatandaşlarla paylaşmaktır. Bunları gerçekleştirdiğimizde engelli diye ifade ettiğimiz insanların çogu kendi hayatlarını idare edecektir” ifadelerinde bulundu.


Program 50 tane tekerlekli sandalyenin Vali İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından sahiplerine verilmesinden sonra sona erdi.

(Sedat Kuşulay/Abdulhekim Bulut- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.