banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Şanlıurfa’daki tarım arazilerin imara açılmasında ne rantlar dönüyor?

 

Şanlıurfa Eski belediye başkan yardımcısı ve bir dönem Şanlıurfaspor Başkanlığını yapan Habib Arslan’dan bomba iddialar…
Habib Arslan yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da dönemin Valilisi olan Yusuf Yavaşça’nındı rant olayının içeresinde olduğunu söyleyerek, Paralel-Siyaset-Bürokrat-Rant Çeteleri işbirliğine dikkat çekti.

Şimdi de size 1/100.000 Çevre İmar Planının çok kısa bir hikayesinden bahsedeceğim diyen Arslan; “Belki ilginizi çeker... Yasa gereği Çevre Planını Özel İdare ile birlikte ihale edeceğiz. Yetki Özel İdarede. Özel İdare her şeyi ayarlamış. Firmayı da bulmuş. Firma 2 milyonluk kentin İmar Planını çok düşük bir bedelle yapacak. Sonrasında da Çok Büyük Rantlar oluşturulacak... Belediyeden İhale Komisyonuna ben ve Şehir Plancısı bir arkadaş katıldık. Günün Valisinin tüm baskılarına rağmen İhaleyi İptal ettirdim” dedi.

İŞİN İÇİNDE PARALEL VARDI!

Kurulan tezgâhta Paralel-Siyaset-Bürokrat-Rant Çeteleri kol kola olduklarını söyleyen Eski Belediye başkan Yardımcısı Arslan; “Çünkü Rant Çok büyüktü... Urfa’nın Geleceğini düşünen yoktu... Cezamız kesilmişti.26 Mayıs 2011 tarihinde Silahlı Saldırıya Uğradım. Ayağımdan vuruldum. Saldırıyı ucuz atlattık. Rabbime Şükürler Olsun!.. Emniyet olayın üzerine gitmedi. Dosya bir Savcıya bile verilmeden kapatıldı. Olayın üzerine giden Büro Amirinin önü tıkandı, mağdur edildi. Büro Amiri şimdi Emniyet Müdürü oldu. İlahi Adalet!” diyerek silahlı saldırıya uğramasının nedenlerinden birisinin de bu rant olduğunu söyledi.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIM FAİLİ MEŞGUL KALDI
Silahlı saldırıya uğraması olayın aydınlatılması için ilgili tüm makamlara rutin olarak müracaat ettiğini Basın toplantısı düzenlediğini buna rağmen olay faili meçhul kaldığını söyleyen Habib Arslan; “ İhale 2012 yılında, İhalesini İptal ettiğimiz aynı firmaya Çevre Bakanlığı tarafından tekrar verildi... Bu Firma eliyle güzelim Tarım Arazileri İmara açılarak, inanılmaz rantlar oluşturuldu.. Fakıbaba döneminde plan'ın iptali için dava açtık. İnşallah plan iptal olur. İptali için Teknik Gerekçeler çok sağlam... Yine isterse Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclisi kente zarar veriyor diye planı iptal edebilir" dedi.

SAVCILARI VE TBMM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Uzun hikayesi belgeleriyle bizde mevcut olduğunu söyleyen Arslan, TBMM Araştırma Komisyonu veya bir Cumhuriyet Savcısı bu hikayeyi dinlemek isterse anlatmaya hazır olduklarını beyan etti.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE ÇANAKKALE ZAFERİ KADAR KUTSAL

Bugün bile bu ve benzeri olayların üzerine gitmenin çok tehlikeli olduğunu bildiğini sözlerine ekleyen Eski Urfaspor Başkanı Habib Arslan; “Bunu ALLAH'ın bir lütfu kabul ediyorum. Hayatımın her safhasında milletin malına göz dikenlerle mücadele ettim. Bunu ibadet kabul ettim... yine bu zamanda yolsuzluk-yoksulluk ve zulüm ile mücadele etmenin, çanakkale zaferi kadar kutsal bir görev olduğuna inanıyorum!.. Yine Allah'a Gerçek Manada İman Etmiş Bir Müslümanın Hiç Kimseden Korkmaması Gerektiğine İnaniyorum. Allah'ın Takdiri Neyse O Olur!..” diyerek yolsuzlukla mücadele edeceğini açıkladı.
Bakalım önümüzdeki günlerde bu tartışmalar nasıl bir boyut kazanacak. Cumhuriyet Savcıları bu olayın üzerine gidecek mi? Yoksa iddia edildiği gibi şimdi de bu vurgun örtbas edilmeye çalışılacak mı?

 www.balikligol.com / ÖZEL HABER

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.