banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Şanlıurfa'da Bir İlk; Kürtçe İsim Tescillendi



Şanlıurfa il Genel Meclisi 2013 yılı Ağustos ayı 3. Birleşimi Meclis Başkanı Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleşti.

Bir Önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunması, Gündem dışı görüşme isteğine ait Meclis üyelerinin yazılı önerge ve müracaatlarının alınması. Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi ile başlayan Meclis gündeminde iki önemli önerge kabul edildi.

Şanlıurfa’nın Turizm bölgesi olan Balıklıgöl ve Dergah platosu ve tarihi çarşıların güvenliğinin sağlanması için Karacadağ kalkınma ajansı ile ortaklaşa finansman sağlanması görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

URFA’DA BİR İLK

Şanlıurfa İl Genel Meclisinde bulunan 13 BDP’li üyenin uzun süredir sürekli gündeme getirdiği köy ve mezra yerleşim birimlerinin eski isimleri ve üç dille tabelada yazılması tekliflerinden birisi Mecliste görüşüldü. BDP’li Meclis grup Başkanı Halit Yıldıztekin’in Meclis gündemine getirdiği Bozova ilçesine bağlı Güvercinli  ve Alanlı köylerinin birleştirilerek eski ismi olan ‘ Kevik’ ile tescillendirilmesi talebi Meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.