banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Şanlıurfa’da binlerce insan oy kullanamıyor

 Mevsimlik tarım işçiliğinin çok olduğu ilde, binlerce insanın iradesinin sandığa yansımayacağı belirtiliyor.

7 Haziran Genel Seçimlerde toplam 974 bin 219 seçmenin oy kullanması beklenen Şanlıurfa’da sabahın erken saatlerinde oy kullanma işlemleri başladı. Oylarını kullananlar seçimin Türkiye'ye ve Şanlıurfa'ya hayırlar getirmesini dileyerek, sükûnet içerisinde bir seçim geçmesi dileğinde bulundu.
Sabah saat 08.00’den itibaren başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. Oy kullanma işlemlerinin bitmesinin ardından sandıklardaki oylar GAP Arena Kapalı Spor Salonuna götürülerek burada gerekli işlemler yapılacak.
Erken saatlerde oy kullanma işleminin yapılacağı okullara gelen görevliler, burada sandık ve oy kullanma pusulalarını kontrolden geçirdi.
Seçime giren parti ve bağımsız adayların müşahitleri de erken saatlerde görev yapacakları okulda hazır bulundukları görüldü. Özellikle muhalefetin oy hırsızlığını sürekli gündeme getirmesi buna karşılık çıkabilecek olaylara karşılık jandarma veya polislerin güvenlik amacıyla oy kullanma işleminin yapılacağı okulda bekledikleri görüldü.
Binlerce tarım işçisi oy kullanamayacak
974 bin 219 seçmene sahip Şanlıurfa’da, halkın iradesinin sandığa tam yansımasının önündeki en büyük engel şüphesiz mevsimlik tarım işçilerinin durumu olduğu görüldü. Her yıl Nisan ayından itibaren aileleriyle birlikte çeşitli illere giden binlerce Şanlıurfalının, oyunu kullanamayacağı belirtildi.
Mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak ikamet ettiği Haliliye ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi’nde yaklaşık bin 500 seçmenden yaklaşık 700’ünün oy kullanabileceğini belirten köy muhtarı Halil Öksüzoğlu, seçmenin iradesinin sandığa ancak yüzde 50 yansıyacağını söyledi.
Abdulhakim Bulut, çalışmak için Amasya’da ailece soğan toplamaya gittiklerini, memlekete dönüp oy kullanmalarının mümkün olmadığını, ayrıca seçimlerinde bu mevsime getirilememesi gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa’da 7 Haziran Genel Seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısının 974 bin 219 olduğu, bunun ilçelere dağılımında en fazla seçmen sayısının Haliliye ilçesinde bulunduğu belirtildi.
Haliliye ilçesinin seçmen sayısının 200 bin 784 olması, Urfa’da seçim sonuçlarını en çok etkileyecek bölge olarak görünüyor.
Urfa’da Seçmen sayısı ve oy deposu olarak ikinci ilçe olan Eyyübiye’nin, seçmen sayısı ise 180 bin 361. Oy deposu bakımından Eyyübiye’yi, Siverek takip ediyor. Siverek’in de seçmen sayısı 123 bin 951.
İLÇELERİN SEÇMEN SAYISI:
EYYÜBİYE: 183,361
HALİLİYE: 200,784
KARAKÖPRÜ:70,266
HİLVAN: 23,291
BOZOVA: 31,720
AKÇAKALE: 44,438
HARRAN: 34,703
SURUÇ: 55,217
CEYLANPINAR: 42,355
HALFETİ: 22,735
BİRECİK: 52,247
VİRANŞEHİR: 92,151
SİVEREK:123,951
TOPLAM: 974.219 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.