banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa’da Bahar yağmuru felaketi

Sel nedeniyle dereler taştı, ekili alanlarda büyük hasara neden oldu.
Dün Saat 15.00 sırlarında aniden başlayan ve yaklaşık 1 saat boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağmur, merkeze bağlı Karaköprü Beldesi başta olmak üzere birçok köyde sele yol açtı. Sel nedeniyle Karaköprü beldesinde bulunan Karaköprü deresi taştı.
Taşkın sonucu Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı. Bazı koyunlar sel sularına kapılarak telef olurken, polisler megafon ile taşan dere yakınındaki apartmanlarda yaşayanları dışarı çıkmamaları ve dereden uzak durmaları yönünde uyardı. Bu arada dereye yakın bölgedeki bazı apartmanlarda mahsur kalanların kurtarılması için de itfaiye ekiplerinden yardım istendi.
Şanlıurfa 11 Nisan stadyumu yanındaki bazı evler sular altında kaldı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLATINIZ!..

BOZOVA’DA 12 KÖY SULAR ALTINDA KALDI.
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı köylerde yağmur etkili oldu. İlçeye bağlı 12 köy dolu yağışının ardından etkili olan sel sularından zarar gördü. Ekili alanların da zarar gördüğü köylerde maddi zarar meydana geldi. Yağıştan en çok etkilenen kepirce köyü sular altında kaldı. Vatandaşların evlerine giren sel suları eşyaları kullanılamaz hale getirdi. Sokakların sular altında kaldığı köyde il özel idare ekipleri su tahliye çalışmaları yaptı.

Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Ekipleri, İl özel idare ekipleri, Şanlıurfa Belediyesi ekipleri tüm gün ve
gece çalışmalara devam etti hasar tespit çalışmaları buün devam edecek..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.