banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Şanlıurfa'da atığ yağlar toplanıyor VİDEO

 

Çevreyi korumak, çevre bilincini yerleştirmek amacıyla evsel atık olarak bilinen mutfaklarda kullanılan atık yağların toplanması için Karaköprü Belediyesi ve Doğa Koleji birlikte bir kampanya başlatarak evlerden ve esnaflardan atık yağları toplayarak yağların lavaboya dökülmesi engellenerek hem atık su sistemindeki tıkanıklık önlenecek hem de çevreyi korumakla birlikte geri dönüşüme de katkı sağlamış olacaktır.

Başlatılan kampanya ile ilgili Doğa Koleji Okulu idareci ve öğrenciler ile birlikte Belediye Başkanlığı makamında bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi; “Ben öncelikle Doğa Kolejine hocalarımıza yöneticilere ve tüm öğrencilere teşekkür ediyorum, toplumu duyarlı hale getirebilmek çevreyi korumak çevre bilincini yerleştirmek aslında her bireyin görevidir. Bugün Doğa Koleji Okulumuz bizimle birlikte Karaköprü Belediye Başkanlığı olarak destek vermiş olduğumuz atık yağ toplama projesini, kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Yaklaşık 15 gündür bu proje yürüyor, biz bu projeyi sürekli hale getirmek istiyoruz, atık yağların toplanması için termoslar, kaplar evlere konutlara bırakılıyor, atık yağları vatandaşlarımızdan topluyoruz, mutfakta kullanılan yağlar lavabolara atıldığı zaman kanalizasyon anlamında alt yapıyı bozuyor, insan sağlığına büyük zararlar veriyor, bu proje ile ilgili Doğa dostu Doğa Koleji ile birlikte vatandaşların bilinçlenmesi açısından anket çalışmaları, broşürler, el ilanları hazırlandı. Ben öncelikle emeği geçen tüm çocuklarımıza, Doğa Kolejimize teşekkür ediyorum, haftaya bende çocuklarımızla birlikte termosları alıp evlerden atık yağ toplayarak bu projeye destek vereceğim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.