banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'da, Amasya nüfusu kadar hasta muayene edildi

 

Doğurganlık oranının en yüksek olduğu Şanlıurfa’da tek Devlet doğum Hastanesi bir yılda Amasya Nüfusu kadar hasta muayene ederek rekor kırdı.2013-2014 Yılı arasında Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine muayene olmaya başvuran hasta sayısı dudak uçuklatırken bir yılda ise yine dudak uçuklatarak bir ilçe nüfusu kadar çocuk doğurdu. Sadece Devlet hastanesinin doğum bölümünde yapılan doğum oranı ve özel hastanelerinde doğum oranına bakıldığında yaklaşık 2013 yılı içerisinde 65 Bin bebek doğdu. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinden 2013 yılı istatistik raporlarına göre Polikinliklerde muayene olan toplam hasta sayısı 264 Bin 122, Acil Muayene sayısı 73 Bin 174 toplam yatan hasta sayısı ise 37 Bin 385 olurken 2013 yılı toplam doğum sayısı ameliyatlı(sezaryen) 7 Bin 203 normal doğum sayısı ise 22 Bin 949 oldu. Buna bağlı olarak 2013 yılı içerisinde Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde toplam 264 Bin 122 Hasta muayenesinden 35 Bin 424 kişi ise çocuk sahibi oldu.

İKİ İLÇE SAYISI DOĞUM YAPILDI

Doğum oranına bakıldığında özel hastanelerle birlikte Şanlıurfa her yıl bir ilçe hatta iki ilçe sayısı kadar doğum yaparken Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine bir yılda Amasya Nüfusu kadar hasta muayenesi gerçekleşti.

Ayrıca Şanlıurfa'nın doğum muayene oranının Amasya kadar olduğu görülürken Amasya'nın nüfusunun ise 265 Bin gibi bir rakam ortaya çıktığı görüldü.

HABER: Umut DELİ,İbrahim UZUN / Sembol gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.