banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa'da AK Parti ve HDP'den sandık itirazı

1 Kasım erken seçimlerinde bazı sandıklarda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle AK Parti yöneticileri ve HDP yöneticileri, farklı zamanlarda Şanlıurfa Adliyesine gelerek YSK’ya itirazda bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Yaklaşık 13 ilçemizde bir kısım sandıklara yönelik itirazımız var. Bunlar blok oy kullanılan yerler. Şimdi hukuk çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. Esasen 9 Milletvekilimizi çıkarmış bulunmaktayız. Buna rağmen halkımızın iradesi neyse olduğu gibi yansısın diye bu itirazlarımızı yapmış bulunmaktayız.” dedi.

Aynı şekilde HDP yöneticileri de kırsal mahallelerdeki 147 sandıkta blok oy kullanıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz başvurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Sevda Özbingöl, 147 sandıkta yaklaşık 30 bin seçmenin oyunun blok şekilde kullanıldığını ileri sürdü.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.