banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa'da açık oy kullandırılıyor iddiası

Yerel seçimler devam ederken Günbalı köyünde seçmenlere, oy kullanmaları gereken yerde oy kullandırılmadığı ve seçmenlerin yönlendirilerek açık oy kullandırıldığı belirtildi.

Seçmenlere oy kullanmaları gerektiği yerdi oy kullandırılmadığını ifade eden AK Parti sandık Müşahidi Mahmut Özbay, seçmenleri etkileri altına alabilmek için kendi istedikleri yerde oy kullandıklarını ifade etti.

Seçmenlerin kimliklerine el koyup kendi istedikleri partiye oy kullandırıldığını iddia eden Özbay, “Ben AK Parti sandık müşahidi olarak duruma müdahale ettiğimde beni dışarı çıkardılar. Sandık başkanı da onların taraftarı olduğundan seçmenleri istedikleri gibi yönlendiriyorlar. Kimisi il dışından kimlik getirerek burada oy kullandılar. Herkes bir yerlerden kimlik getirmiş kendi kafasına göre oy kullanıyorlar. Biz itiraz ettik ve bundan dolayı arkadaşları darp ettiler. Biz gereken yerlere şikâyet ettik.” dedi.

Seçim görevlilerinden şikâyetçi olduğunu dile getiren Ömer Özbay da,  “Oy kullanmak için oğluyla beraber sandığa gelen bir bayana oy kullanmasını bilmediğinden oğlunun yardımcı olmasına izin vermediler. Bir müşahit yakasında parti rozeti olduğu halde oy kullanmasını bilmeyenleri kendi istediği partiye oy vermeleri için yardımcı oluyor ve yönlendiriyordu.” ifadelerini kullandı.

Bütün köyün kimlilerini topladılar
Özbay, “Dün akşam bütün köyü dolaşıp tüm kimlikleri topladılar ve açık oy kullanılmasını istediler. Bizden de açık oy kullanmamızı istiyorlardı. Kaç defa bize teklif ettiler biz kabul etmedik. Biz açık oy kullanmayı kabul etmediğimizden dolayı beni darp ettiler ve kaşımı yardılar.  Biz adliyeye başvurarak şikâyette bulunduk.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.