banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa'da 50 bin kişiye tirit ikram edildi

Şanlıurfa’da Kutlu Doğu etkinlikleri kapsamında 50 bin kişilik tirit ikramı yapıldı. Sabah namazından hemen sonra kazanlarda hazırlanan tirit halka ikram edildi.  Mevlid-i Halil (Dergâh) caminde ikram edilen tirite halk yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa, Eyyübiye ve Haliliye Müftülükleri tarafından organize edilen tirit ziyafetine gelen kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda tiritlerini aldı.

50 bin kişi tirit yemeğinde 5 ton et kullandıklarını ifade eden Aşçı Başı Emin Buluntu, 20 ton ekmek,  1,5 ton yoğurt, 166 kilo sarımsak kullandıklarını söyledi.

Geçen seneye göre bu yıl daha yoğun katılımlar olduğunu belirten Buluntu, “Kalabalık ilerleyen saatlerde daha da artacak. Ama herkese yetecek kadar tiridimiz var. Bütün halk tirit yemeğini yiyene kadar hizmetimiz devam edecek. Ayrıca Evren sanayide 6 bin kişilik pilav ve zerde yapıldı. Oda halka ikram edilmeye başlandı” dedi.

 

(Sedat Kuşulay-İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.