banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da 5 PKK Yandaşı Tutuklandı
Tutuklanan 5 kişi, alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından Şanlıurfa Cezaevi'ne konuldu.

 

Geçen 16 Mayıs günü Şırnak'ta çıkan çatışmada 12 PKK'lının öldürülmesini protesto etmek için Suruç'ta toplanan Bdp'liler, yaptıkları basın açıklamasının ardından polise taş ile saldırdı. Polisin basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale etmesinin ardından PKK ve Öcalan lehine sloganlar atan göstericiler ara sokaklara kaçtı. Olaylar sırasında polis araçlarına zarar veren PKK yandaşları, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait bir seçim bürosunun camlarını da taşla kırdı. Gerginliğin ardından güvenlik güçleri, korsan gösteriye katılıp polisi taşlayan, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atan kişileri kamera kayıtlarından tek tek belirledi. Polis, kamera kayıtlarından PKK gösterisine dönüşen eyleme katıldığı saptanan şüphelilerden 7'sinin yakalanmasına yönelik, operasyon düzenlendi. Suruç ilçe merkezindeki değişik adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda 7 kişi gözaltına alındı.

 

Operasyonda gözaltına alınan; Ercan Ergün, Fehmi Zorlu, Hüseyin Erkan, İsa Gökmen, Mazlum Nergis, M.Ş. ve M.T. isimli şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamalarının ardından sabah saatlerinde Suruç Adliyesi'ne çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerden M.Ş. ve M.T., ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ercan Ergün, Fehmi Zorlu, Hüseyin Erkan, İsa Gökmen ve Mazlum Nergis isimli şüpheliler ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından; 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

 

Tutuklama kararının ardından 5 kişi, Suruç'ta cezaevi bulunmadığı için Şanlıurfa Cezaevi'ne gönderildi. Suruç'tan yola çıkan şüphelilerin bulunduğu araç, zırhlı polislerin eşliğinde Şanlıurfa'ya getirildi. Şüphelilerin gelişi sırasında olay yaşanmaması için çevik kuvvet polisleri de Eyyübiye semtindeki Şanlıurfa Cezaevi çevresinde önlem aldı. Geniş güvenlik önlemleri arasında gelen şüpheliler, otobüsten indirilerek cezaevine konuldu.(haberler.com)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.