banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'da 369 projeden 146'sı bitirildi

 Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, 2014 4. Dönem Genel Değerlendirme toplantısı yapıldı. Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının oturum başkanlığını Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, yardımcılığını İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mustafa Sinan Ünal yaptı.

Toplantıda yapılan durum değerlendirmesinde 2014 yılı yatırım programına göre, Şanlıurfa’da yürütülmekte olan 369 adet projenin toplam bedelinin 7 milyar 332 milyon 759 bin 95 TL olduğu, bu bedelin 3 milyar 794 milyon 085 bin 312 TL'si önceki yıllarda harcandığı belirtildi. 23 Ekim 2014 tarihi itibariyle toplam 369 projeden 146'sının bitirildiği kaydedildi.

Yapılan değerlendirmede şu bilgiler verildi:
Tarım Sektörü: Şanlıurfa'da 99 proje ile tarım yatırımları proje sayısı bakımından birinci sıradadır. Merkezi Bütçe Ödeneğinin tahsisi açısından Şanlıurfa’ya gelen ödeneğin yarısından fazlasını aldı. Sektörde; Suruç Ovası Pompaj Sulamaları, Taşbasan Depolaması ve Şebeke Yapımı, Şanlıurfa ve Harran Ovası sulamaları, Bozova Pompaj sulamaları, Ceylanpınar –Mardin Cazibe sulamaları, Mardin Depolaması Şanlıurfa-Siverek Gölet Sulamaları, Merkez ve Siverek ilçelerinde Şanlıurfa Sulama Dışı Alanlarda Halkın gelir Düzeyinin Arttırılması projeleri devam ediyor.

Ulaştırma Sektöründe: Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa (Aziyaret-Havaalanı Hilvan Ayr. (GAP yüzde 87 gerçekleşme), Nissibi Köprüsü Yapımı ve Danışmanlık Hizmetleri yüzde 65 gerçekleşme, Şanlıurfa-Viranşehir yol yapımı, Kahta-Narince-Siverek, Şanlıurfa- Akçakale (GAP), Viranşehir-Kızıltepe (GAP (A.Ş. yüzde 95 gerçekleşme) devam eden projelerdendir.

Sağlık Sektöründe:  Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü İnşaat alanı içerisinde kalan 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi (yüzde 85 gerçekleşme), Eyyubiye 400 Yataklı Devlet Hastanesi (yüzde 45 gerçekleşme) ve Birecik Devlet Hastanesi Sağlık sektöründe devam eden yatırımlardandır. Bin 700 Yataklı Şehir Hastanesine yer tahsisi yapıldı. 28 Ekim 2014 tarihine kadar Ön Yeterliliği tamamlanacak. Akçakale 75 Yataklı Devlet Hastanesi tamamlanan projelerdendir.

Eğitim Sektöründe: Eğitim alanında İnşaat, Harran Üniversitesi Kampus Altyapı  (yüzde 99 gerçekleşme) ve Derslik ve Merkezi  (yüzde 665 gerçekleşme) oranıyla devam etmektedir. Şairnabi Anadolu Lisesi (TOKİ), Siverek Anadolu Lisesi (TOKİ) ve Bağlarbaşı Anadolu Lisesi (TOKİ) tamamlanan projelerdendir.    (Sedat Kuşulay - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.