banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'da 23 Nisan Coşkusu


Törenin yapıldığı okul bahçesinde çocuklardan yoğun ilgi gören Başkan Güvenç, tören alanına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören akışı çocukların şiir okuması, halk oyunları gösterisi ve çeşitli gösterilerle devam etti.

Katılımın yoğun olduğu törende, aileleriyle birlikte gelen çocuklar gösterileri ilgi ile izledi.
Gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Çocuk Bayramına sahip tek ülke biziz. Kurtuluş Savaşında neler yaşandığını ve nasıl kurtarıldığını hepimiz biliyoruz. Şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal’i rahmetle anıyoruz. Hamd olsun bugün o günkünden çok daha güçlüyüz. Guruluyuz, biriz ve beraberiz. Çocuklarımızla beraberiz. Baharın geldiği şu günlerde bütün Ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı ve bereketler getirsin. İnşallah Türkiye bir daha bağımsızlık savaşı vermek zorunda kalmaz. Bağımsız olarak, hürriyet ve birlik, beraberlik içerisinde yaşarız. Bütün şehitlerimizi ve on ikileri rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamanın ardından törende etrafını saran çocuklarla sohbet eden Başkan Güvenç, daha sonra çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kurum amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Şanlıurfa Müslüm Gülel İlköğretim Okulunda'da da Kutlama Yapıldı

Tüm okullarda olduğu gibi Şanlıurfa Müslüm Gülel İlköğretim okulunda eğlencenin adresi okul avlusuydu.

bir çok öğrenci velisi ve mahallelinin katılımıyla kutlanan çocuk bayramında minik öğrencilerin atom karınca gösterisi büyük beğeni aldı.

Ayrıca "Kabadayı" Skeci velilerden büyük alkış aldı...

Valisi İzzettin Küçük Milli Eğitim Müdürlüğü Programına Katıldı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katıldı.

 

2002 Vakıflar İlkokulu’nda düzenlenen programa Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Vali Yardımcıları Cengizhan Yılmaz ve Mehmet Yüzer, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından minik öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sergilenmesiyle devam etti. İzleyen çocukların da doyasıya eğlendiği kutlamaların ardından bir açıklama yapan Vali Küçük; “23 Nisan, milletimiz için en önemli tarihlerden biridir. Bu vesileyle bütün evlatlarımızın, çocuklarımızın ve tüm Şanlıurfalıların bayramını tebrik ediyorum. Sonsuza dek bu bayramı yaşamamızı temenni ediyorum” dedi.

 

Bir Günlüğüne Makamını Devretti

 

2002 Vakıflar İlkokulunda gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarının ardından Valilik Makamına geçen Vali İzzettin Küçük, Müslüm Gülel İlkokulu öğrencilerini kabul etti.

 

Vali Küçük’ü ellerinde çiçeklerle ziyarete gelen öğrencilere Vali İzzettin Küçük tarafından ise hediyeler verildi. Öğrenciler ve öğretmenleriyle makamda bir süre görüşen Vali Küçük, ardından makamını temsili olarak Müslüm Gülel İlkokulu 8. Sınıf öğrencisi Sumaya Fıratsoy’a devretti. Makam koltuğuna oturan Fıratsoy’un, okulu ile ilgili isteklerini not alan Vali Küçük; talepleri karşılamanın vazifeleri olduğunu belirtti.

 

Alınan taleplerin ardından bir süre daha misafirleriyle görüşen Vali İzzettin Küçük, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra misafirlerini uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.