banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa'da 12 Eylül Protesto Edildi

Şanlıurfa’da, sivil toplum kuruluşları 12 Eylül Askeri darbesini topçu meydanını protesto etti.

 

12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen askeri darbe sivil toplum kuruşları tarafından protesto edildi. Topçu Meydanı’ndan eski vilayetin bulunduğu alana kadar sloganlar eşliğinde kısa mesafeli yürüyüş gerçekleştirildi

Yapılan açıklamada; Aradan geçen 29 yıla rağmen, Türkiye ne darbeci Generallerle hesaplanılabilmiş, ne de 12 Eylül’ün ürünü olan 1982 Anayasası’ndan kurtulunabilmiştir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde darbeciler ve darbe hukuku, Türkiye’deki gibi el üstünde tutulmamıştır. Türkiye, darbecileri Anayasayla koruyan yegâne ülke olmanın ayıbıyla yaşamaktadır.

Türkiye’de özgürlük, eşitlik ve barış egemen olacaksa; Türkiye demokratik bir geleceğe doğru yürüyecekse bunun ilk koşullarından birisi başta 12 Eylül Darbesini gerçekleştiren Generaller olmak üzere, dönemin tüm sorumlularının yargılanmasıdır.

Başta 1982 Anayasası olmak üzere tüm darbe hukukunun derhal tasfiye edilmesidir. Tüm toplumu baskı altında tutan antidemokratik Anayasa’nın yerine toplumsal barışı, özgürlüğü, demokrasiyi ve eşitliği sağlayacak bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açıktır.

Türkiye yüz binlerce yurttaşımızın işkencelerden geçirildiği, ailelerin parçalandığı, gencecik insanlarımızın darağaçlarında can verdiği, devlet gücüyle cinayetlerin işlendiği 12 Eylül karanlığıyla hesaplaşmayı daha fazla erteleyemez.

Tamda bu anlamda Şanlıurfa Demokrasi platformu olarak 12 Eylül ü anımsatan ilimizdeki 12 Eylül caddesinin isminin 11 Nisan olarak değiştirimesini olumlu bularak bu bağlamda Kenan EVREN den ismini alan Evren Sanayi sitesi isimininde ilimizde demokrasi ve kardeşliği savunan aydın, yazar veya şahsiyet isimleriyle değiştirilmesini isteklerini belirtiler.

Grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Kayank: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.