banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

Şanlıurfa'da 1 Mayıs Kutlandı

Şanlıurfa'da KESK, DİSK'in yanı sıra bazı sendika temsilcilerinin de katılımıyla, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mitingi düzenlendi. Sabah saatlerinden itibaren mitinge katılmak için Ali Şelli Parkı'na gelen grup, burada davullu zurnalı halay çekerek, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Bu esnada gruptakilerden bazıları, “İşçiyiz Güçlüyüz, Kazanacağız” sloganı attı. Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri oluşturduğu 1 Mayıs kutlamalarında, gergin anlar yaşandı. Ali Şelli Parkı'ndan

 

Ali Şelli Parkı'ndan, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne sorulara rağmen Vali’nin izniyle doğru yürüyüşe geçti. Slogan atarak, yürüyüşüne devam eden grup, Kürtçe ve Türkçe pankartlar açtı.

 

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne gelen grup burada da slogan atarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan kalabalık “Biji yek gulan” , “Jı bo azadiye gelan biji 1 gulan” , “1 Mayıs emekçiler ruhuyla Güneşe yürüyoruz” , “Em Çareseriye Dıxazin!..” gibi pankartlar açtılar.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Disk Genel-İş Şube Başkanı Sadık Demir; “Yaşamın alın teri ile kazananlar, işçiler, kamu emekçileri, işsizler, emekliler, öğrenciler, gençler, ev kadını, ülkenin namuslu ve aydınlık insanları, dünyanın tüm işçilerinin emekçileri kapitalist sömürü ve baskı emperyalist saldırganlığının hür türlü ayrımcılığına karşı, kol kola, omuz omuza vererek alanlara çıktığımız 1 Mayıs Bayram coşkusunu selamlıyoruz. Çünkü karşımızda kazanılmış haklarımızı saldırıda tam bir işbirlikçi yapan uluslararası sermaye ve onun kirli işbirlikçileri ve emperyalist kapitalist destekçisi siyasi iktidarlar, bizim tüm ezilenler olarak birlikte dayanışarak, mücadeleyi örmede, yaşadığımız eksikliklerden, aldıklarımız güçlü saldırılarına daha da pervasızlaştırılarak sürdürülüyor” dedi.

 

Daha sonra çocuklara yaptırılan “Kürtçe Skeç” gösterisi ile kalabalık olaysız dağıldı

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...

balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.