banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa ve İstanbul Anadolu Liseleri Kardeş oldular
Nişantaşı Anadolu Lisesinin İdareci, Okul Aile Birliği Üyeleri, Öğretmenler ve öğrencilerden oluşan 38 kişilik ekibi Şanlıurfa’ ya gelerek Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’yı makamında ziyaret ettiler.

Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürü Vedat Yapalak’ın da hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, “Şanlıurfa’mızı anlatmışlardır sizlere. Ben Şanlıurfa’yı anlatmıyorum. Zaten ben de daha 3 ay önce geldim daha yeniyim. Ama sorun yok.Hadiselere insan odaklı baktığım için aşamayacağım hiç bir engel ve zorluk yok, zaten biz de zor günlerin adamıyız, bunu da çok rahatlıkla söylüyorum. Ben Ankara’dan geldim. Ankara’ da Milli Eğitim Müdür Yardımcısıydım. Bize dediler ki gel Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Şanlıurfa Eğitimini yönet dediler. Biz de geldik. Onun için buradayız. İnşallah burada ekibimle beraber- işte okul müdürlerimiz, yakın çalışma arkadaşlarım ve öğretmenlerim- çok iyi şeyler yapacağız. Ekip olayını ben önemsiyorum. Sizler de zaten 32 kişilik bir ekiple buraya geldiniz, ekip ruhu çok önemli. Fizikte aynı sesi çıkartan olaya tınlaşım hareket derler buna. Kafa kafaya, gönül günüle, yürek yüreğe, omuz omuza verdiğimiz zaman halledemeyeceğimiz hiç bir sorun yok. Bu İstanbul için de böyle Şanlıurfa için de böyle Türkiye’miz için de böyle… Ben son derece mutlu oldum sizlerle beraber olmaktan, benim sizler için yapacağım bir şey varsa buyurun, söyleyin.”dedikten sonra misafirlerden gelen merak dolu ifadelerden sonra  Pala ,sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Burada uyum içinde çalışıyoruz biz, bunu tabi dışarıdan dinlemek lazım. Zira biz işimize başlarken niyet hayır akıbet hayır, diye başladık ve öyle de devam edeceğiz. Çünkü güzel şeyler yapmak istiyoruz. Gençliği önemsiyoruz, gençliği seviyoruz. Bizim kaybedecek bir tek insanımız yok, kaybetme lüksümüz de yok. Onun için biz kazanmayı hedefliyoruz. Benim çok kısa öğretmenliğim var, ondan sonra hep yöneticilik yaptım. Bütün yöneticilik hayatım boyunca devamsızlıktan ve başarısızlıktan sokağa attığım hiçbir öğrencim yoktur. Bununla da övünüyorum. Kazandım, anlattım ve öğrettim. Onlar da mezun oldular.

Zira okula kendi ayaklarıyla ve kendi istekleriyle gelmiş genç adamı sokağa atma lüksümüz yine yok. Buna da son derece titizlik gösteririm ve geç kalan bir öğrenciyi okula almamışlarsa onlara çok fena şekilde kızarım. Bu arada çok kötü bir hatıram var liseli yıllarımızda,onu anlatayım: Bir arkadaşım geç kalıyor derse, öğretmen almıyor tabi. Çocuklar da ne yapıyor? Tabi çocuklar da hep birlikte havuza gidiyorlar ve havuzda boğuluyor. Bu kötü bir hatıra. Onun için bir gün ben yönetime gelirsem, bir gün öğretmen olursam asla böyle bir şey olmayacak,şeklinde söz verdim kendime ve o sözü de tuttum ve tutmaya devam ediyorum. Bir tek genç adamı sokağa atma lüksümüz yok, bunu özellikle tekrar ediyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu modern çağda gerçekten harika olduklarını, son derece zeki olduklarını, kavrayışlarının çok iyi olduğunu görüyorum. Eğer imkânlar sunulursa çok şeyleri başaracaklarını ben adım adım görüyorum. En ücra köşedeki köye kadar gidiyorum, mezralara gidiyorum.Dinliyorum problemleri,dertleri.Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mesela, İzmir kızı gelmiş burada öğretmenlik yapıyor. Onları tabi iki defa kutluyorum Memleketin her tarafında fedakâr öğretmenleri gördüğüm zaman mutlu oluyorum.” dedi

İstanbul Nişantaşı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cuma Kara, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’ya kendi okullarını simgeleyen bir onurluk takdim etti.

Plaket takdiminden sonra Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, tüm misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.4 gün boyunca sürecek olan Şanlıurfa tarihi ve turistik yerlerinin gezisinden sonra heyet, onurlarına verilen sıra gecesine katılacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.