banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa'da PKK'ya operasyon: 30 lişi gözlatına alındı

PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Halfeti, Birecik ve Viranşehir ilçelerinde 30 kişi, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 8 kişi olmak üzere toplam 38 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Halfeti, Birecik ve Viranşehir ilçelerinde PKK'ye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 13 adrese yapılan operasyonla 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Ayrıca operasyonda yapılan aramalarda, 1 adet AK-47 Çatal Ayaklı Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet G1 Piyade Tüfeği, 9 adet G1 Piyade Tüfeği Şarjörü, 4 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 4 adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 110 adet G1 Piyade Tüfeği fişeği, 82 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği ele geçirildi.

Ceylanpınar ilçesinde yapılan operasyonda, 'örgüte üye olmak' suçlamasıyla Y.Ü., B.Ç., C.Ç., M.T. isimli şüpheli şahıslar ile  Suriye uyruklu oldukları belirtilen K.H.İ., Ö.N., M.V.H., H.Ş., B.A., İ.K.H. isimli şüpheli şahıslar yakalandı.

Halfeti ilçesinde yapılan operasyonda; 'örgütün propagandasını yapmak' suçundan H.A., A.C., A.S., Z.G., N.B., ve N.S. isimli şüpheli şahıslar yakalandı.

Birecik ilçesinde Ş.K., M.K., M.K., H.Ç., M.Ç. isimli şüpheli şahıslar yakalandı ve bu şahıslarla birlikte bulunan Suriye uyruklu oldukları belirtilen H.H., A.H., M.H., M.H., M.A.H. isimli şüpheli şahıslar kaçarken yakalandı.

Viranşehir ilçesinde yapılan operasyonda, 'örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak' suçlarından F.Ş. ve A.T. ile N.Ö, S.Ö, isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Bitlis’te 8 PKK’lı gözaltına alındı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonda, 'örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak' suçlarından aralarında öğretmen ve avukatların da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındığı belirtildi. (İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.