banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Şanlıurfa Valisi: Saldırı bir terör saldırısıdır

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi’ye yönelik Siverek’te gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili bir bası açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan, yaşanan olayın bir terör saldırısı olduğunu söyledi.  

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkan Nihat Çiftçi ve AK Parti Milletvekilleri katıldı.

Vali Küçük, düzenlediği basın açıklamasında, “İlk değerlendirmeye göre terör saldırısıdır. Güvenlik güçleri bu olayın hemen akabinde Siverek merkez ve kırsalda operasyon başlatmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. Bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Özgürlüğümüze, demokrasimize Şanlıurfa’ya yapılan bir saldırıdır. Hiçbir zaman bu saldırılar bizi yıldıramayacaktır. Olayın failleri en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir.” dedi.

Yaşadığı olayı anlatan Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise şunları söyledi: “Çapraz ateşe tutulduk. Sabah saatlerinde Siverek’e ekibimizle gittik. Hilvan ve Siverek’teki içme suyu sorununu çözmek için Siverek’te bulunuyorduk. Çalışmalarımız akşama kadar sürdü. Akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya dönüş yolunda 5. kilometrede 50 metre uzaktan çapraz ateşe tutulduk.”

Olayla ilgili geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.