banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Şanlıurfa Valisi halı kursu ile tanıtım merkezini ziyaret etti

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, günde ortalama bin 200 kişiye sabah saatlerinde sıcak çorba dağıtılan çorba evinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Küçük burada yaptığı konuşmada, “Hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları bağışlarla, burada hizmet veriyoruz. Verilen bu hizmet tüm Şanlıurfalıların eseridir. Yaptıkları bağışlarla bu hizmeti vermemizi sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.  

Vali Küçük daha sonra Dergah Camii avlusunda bulunan Şanlıurfa Tanıtım Merkezini ziyaret etti.

Şanlıurfa’ya gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tanıtım merkezindeki incelemelerinin ardından Vali Küçük, bölgede oluşturulması planlanan Hüsn-ü Hat Müzesi için mevcut yerleri inceledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, daha sonra Şanlıurfa Valiliği bünyesinde hizmet veren Eyyübiye Halı Merkezinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda imzalanan İpek Halı Dokuma Projesi kapsamında açılan merkezde kurs gören öğrencilerle de görüşen Vali İzzettin Küçük, ipek halı dokumacılığıyla Şanlıurfa’da yeni bir girişimcilik alanı açılacağını kaydetti.

Kurslardan faydalanan bayanların sosyal hayata katılmalarına, projenin olumlu etki yapacağını belirten Vali Küçük, bayanların eğitimleri için merkeze her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Eyyübiye’de yer alan Halı Merkezinden ilk etapta 25 kursiyer faydalanırken, ilerleyen dönemlerde ise kursiyer sayısının arttırılması planlanıyor.

İncelemeleri sırasında Vali İzzettin Küçük’e Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan ve Şurkav Yönetim Kurulu Üyesi Bakır Canbaz eşlik etti.  (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.