banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Şanlıurfa Valiliğinden Gülveren Köyü Açıklaması

Şanlıurfa Valiliği Açıklamasında; "Bazı basın yayın kuruluşlarında, Şanlıurfa Merkeze bağlı Gülveren Köyü Yarıkcurun Mezrası'nda yaşayan vatandaşların ev yapmak istedikleri ve buna karşılık çeşitli iddialarla engellenerek mağdur edildikleri şeklinde haberler yer almıştır.
Oysa ki Gülveren Köyü Yarıkcurun Mezrası 1/100.000'lik çevre düzeni planında tarım arazisi olarak görülmesine karşın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yapmış olduğu toplulaştırma çalışmalarında da bölge köy gelişim alanı olarak planlamıştır. Bu ise mevzuata aykırıdır.
Uzun süredir söz konusu köyün muhtarının da köyde oturmayan bazı kişilere ikamet vererek, emlak vergisine esas değer üzerinden parselleri ucuz olarak satmaya hazırlandığı şikayet edilmiştir. Bütün bunlardan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulaması durdurulmuş, iş ve işlemler incelemeye alınmıştır. Habere konu olan vatandaşlar ise dün hiçbir izin almadan, hakları olmadan bölgede ev yapma çalışmalarına başlamışlardır. Bölgede yapılan kaçak yapılaşma çalışmaları ihbarı jandarmaya ulaşmış ve bunun üzerine ekiplerimiz tarafından bölgede gerekli müdahale yapılmıştır. Konu yakından takip edilmekte olup hiçbir kanunsuzluğa asla izin verilmeyecektir. Ayrıca ilgililer hakkında da yasal işlem başlatılmıştır.
Öte yandan bu bilgiler ışığında haberde, konunun milletvekilleri ile ilişkilendirilmiş olması da mesnetsiz ve çirkin bir iddia olup böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.