banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

ŞANLIURFA ÜLKÜ OCAKLARI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
Keyifli Sohbetlerin yaşandığı görüşme ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Özkutlu: “Sayın Müdürümüze öncelikle Şanlıurfa’mıza hoş geldiniz diyorum. Şanlıurfa eğitiminin yıllardır başarı özlemi içerisinde olduğunu, Şanlıurfa’nın eğitimde Türkiye’nin birçok ilinden geride kaldığını, bunun iyi yönde değişmesi gerektiğinde savunuyoruz. Şanlıurfa İlinin Öğrenci sayısı, Türkiye’nin 44 ilinin hemen hemen tamamından büyük rakamlara sahip. Dolaysıyla eğitimin gelişimi için bu faktörü de göz önünde bulundurmak zorundayız. Bu perspektifte önümüzdeki süreçte Sayın Müdürümüzün bu doğrultuda çalışmalarını yürüttüğünü biliyoruz. Şanlıurfa eğitiminin hak ettiği seviyeye kavuşacağına inanıyoruz.

Mevcutta birçok sorun bulunmaktadır.  Bu sorunların üzerine korkmadan gitmek zorundayız. Bu noktada Sayın Müdürümüzden eğitimde Şanlıurfa’mızı hak ettiği seviyeye çıkarmasını istiyoruz.

Eğitimimiz, toplumumuzun değer yargılarıyla örtüşen, bir eğitim olmalıdır; Milli ve Manevi değerlerden noksan bir eğitim istemiyoruz.  Çünkü bu değerler, bizi biz yapan değerlerdir, aksi halde değer yargısız bir eğitim toplumsal çözülmelerin önüne geçemiyor. Milli ve Manevi değer yargılarını içeren, nitelikli eğitim almış olanların içinde yaşadıkları topluma, ülkeye zararlarının olması mümkün değildir. Onun için Vatan sevgisiyle, örfüyle, âdetiyle, geleneğiyle, göreneğiyle, inancıyla, tarihiyle bütünlük içeren değer yargısına uygun bir eğitim istiyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başkanı Emin ÖZKUTLU ve Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise: “Sayın Başkana ve heyetine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bana bütün güçleriyle yanımızda olduklarını belirttiler. Ben de kendilerine Şanlıurfa’mızın eğitimini arzulanan seviyeye çıkarma sözünü verdim. İnşallah ekibimle beraber bunu başaracağım. Biz bilginin ve paranın yanında mutlaka Milli ve Manevi değerlerle donatılmış bir kuşağı arzuluyoruz. Bu benim öteden beridir idealimdir. Biz değerlerle donatılmış bir nesil yetiştirmek için sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla Şanlıurfa’mızın eğitimini hak ettiği yere getirmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Bu kapsamda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının Bir Kitap, Bir Hayat adlı çalışmaları ile kütüphanesi olmayan okullar için Kütüphane yaptıklarını biliyorum. Şanlıurfa’ da eğitimin arzuladığı hedefleri hep beraber bir bir yakalayacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.