banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Şanlıurfa TKDK 120 proje için sözleşme imzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, 11.başvuru çağrı ilanı kapsamında hibe desteği almak için başvuruda bulunan ve PDSK toplantısı sonucu sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladı.

Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen törende, hibe desteği almaya hak kazanan 120 proje için sözleşme imzalandı. Sözleşme imzalanan bu projelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık olarak 16 Milyon TL, hibe tutarı ise yaklaşık olarak 8 Milyon TL olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca; Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünde IPARD programı kapsamında 11 başvuru çağrı dönemi süresince sözleşmesi imzalanan 174 adet projeye ödenen toplam hibe tutarının yaklaşık 19 Milyon TL olduğu bu projeler kapsamında Şanlıurfa’ya yatırımcı katkısı ile birlikte 37 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildiği ifade edildi.

Dr. Sadık Yetim, “TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü’ndeki tüm personelimiz büyük bir özveri ile kırsal kalkınma hibe fonlarını yatırımcılarla buluşturmak için çalışmaya devam ediyor. Ayrıca IPARD hibe desteklerinin yatırımcılar için çok önemli bir fırsat olduğunu, bu hibeler kapsamında yapılacak yatırımların AB standartlarında tarımsal işletmelerin artmasını teşvik edeceğini, Şanlıurfa ekonomisine azami ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum ”dedi.


Dr. Yetim, yapılacak yatırımların Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını temenni ettikten sonra faydalanıcılarla imzalanan sözleşmeleri hak sahiplerine teslim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.