banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa tarihi bölgedeki yollar asfaltlanıyor

Geçtiğimiz günlerde esnaf ve vatandaşların talebi üzerine bölgede inceleme bulunarak anket çalışması yaptıran Başkan Güvenç, bölge esnafı ve vatandaşlarla yaptığı toplantılar neticesinde; bölgedeki parke taşlarının yıpranması ve araçların seyir halini olumsuz etkilemesinden dolayı çalışmaları başlatmıştı. Yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 70’lik kesimin Büyükşehir Belediyesinden bölgede asfalt yapılmasını istemişti.

Esnaf ve vatandaşların isteği doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bölgede ilk olarak Akarbaşı Caddesinde parkeleri yeniden sökmeye başladı.

Ekipler tarafından Akarbaşı, Haşimiye ve Diyanyolu Caddelerinde yer alan 11 Bin 600 metre karelik alandaki parke taşlarını sökerek kısa süre içerisinde sıcak asfalt işlemine başlayacak

Bölgede Taksi durağında çalışan esnaf Müslüm Karaca ise, “Burada yapılacak olan çalışmaları Başkanımız bundan 1 ay önce bize danışmıştı. Bu bölgede trafiğin hemen açılması için ekipler yoğun birşekilde çalışıyor. Çalışmalarından dolayı Başkan Güvenç’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Çalışmalar kapsamında asfalt yapılıp iki şeritte çıkarılacak yolda, toplu taşıma araçları için ayrılacak olan şeridi diğer araçlarda kullanabilecek. Yol boyunca oluşturulacak alanlarda toplu taşıma otobüsleri yolcu indirilebilecek.

Öte yandan yapılan yolla birlikte yayalar için de kaldırımlar düzenlenip genişletilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.