banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Şanlıurfa STK'larından operasyon açıklaması



Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanlığı’nda toplanan yaklaşık 45 STK temsilcisi 17 Aralık tarihinde yaşanan operasyonlara bilgili yaptıkları ortak basın açıklamasında sağduyu çağrısı yaptı.

Toplanan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri adına açıklamayı okuyan Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, ülke gündemini meşgul eden ve hem ülke ekonomisine hem de imajına zarar veren bu sürecin daha sağduyuyla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Devleti yöneten yasama yürütme ve yargı erklerinin birbirine saygı göstermesi, ellerindeki güçleri karşılıklı olarak silah gibi kullanmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Bu güçlerin tamamen milletin hizmetine yönelik olarak kullanılması gerektiği, varsa milletin hazinesine el atan zavallıların cezalandırılması için gerek yargı ve gerek yürütmenin üzerine düşeni yapması gerektiği belirtildi. Operasyonlar yürütülürken gizlilik ihlaline özellikle uyulması, suçlu suçu sabit olana kadar masumdur ilkesinin herkes için eşit uygulanması ifadelerinin yer verildiği açıklamada; “Bu operasyonun ekonomimize vereceği zararlar dikkate alınarak yapılacak olan açıklamalara azami derecede dikkat edilmeli ve kimse peşinen suçlu ilan edilmemelidir.

ülkenin içinden geçtiği sürecin,  uzun yıllar sonra sağlanmış olan güven ortamının yapılan ve yapılması düşünülen dünya ölçekli projelerin çok önemli olduğunun farkındayız. 11 yıldır mevcut hükümetin ülkemizi gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında önemli bir aktör durumuna getirdiği unutulmamalıdır.   Kimsenin küçük hesaplar peşinde koşarak ülkeye zarar verme hakkının bulunmadığı yıllarca yan yana yürüyen kardeşlerin düşman olamayacağı hedefin aynı olduğu tek hedefin ülkemizi ve milletimizi müreffeh ve aydınlık yarınlara ulaştırmak olması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte tarafların birbirini daha fazla kırmaması gerektiğine inanıyor amaç milletse hakların 76 milyon insana eşit dağıtımı ise gerisi teferruat diyoruz. Varsa yanlış yapanlar ayıklansın diyoruz ve en önemlisi ülke gündeminden düşen ama ülkemiz için çok önemli olan çözüm sürecinin etkilenmemesi gerektiğini düşünüyor hepimizi karşılıklı bir zeytin dalı uzatmaya davet ediyoruz.” denildi.

Toplantı sonunda; STK temsilcileri birlik ve beraberlik için birbirlerine zeytin dalı uzattı.

AÇIKLAMAYA KATILAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Şanlıurfa Ticaret Borsası                                                                Şanlıurfa Muhtarlar Derneği



Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği                                 Kaşip



Müsiad                                                                                            İmam Keskin Buğday Pazarı Der.



Serbest Muhasebeciler ve M. M. Odası                                    Şıracılar Odası



Ziraat Odası                                                                       



Ortak Payda Derneği                                                       



Haliliye Vakfı                                                                                            Bakkallar ve Bayiler odası



Bekir Yetkin Kanaat Önderi                                                              Ruha-Der



İlk Öncüler Derneği                                                                           Şanlıurfa Müteahhitler Odası



Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası                                                        Perakendeciler Sitesi Bşk.



İnsani Yardım Platformu                                                                       Sağlık İş Sendikası



Elbirliği Derneği                                                                                        Hizmet İş Sendikası



Hemofili Hastaları Derneği                                                                  Çukobirlik



Güç-Kat Derneği

Ev .Eşyaları Al. ve Sat. Odası



Şutim Gıda Toptancıları Derneği

Günyüzü Derneği



Şanlıurfa kadınları Kalkındırma Der.

Şanim Der


Müsiad

Kalem Der



Beykapısı Vakfı

Rabia Kültür Vakfı

Fırıncılar Odası

Haliliye Dayanışma Derneği

Evren Sanayi Yapı Koop.

Genç Bakış Derneği

Sivil Kadınlar Derneği

Sultan Kadın Derneği

Ceylan Kadın Derneği

İnsan Der.    

Ruha Kadın Derneği                                                                    

Umut Işığı Kadın Derneği

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Der.

Şanlıurfa Girimci Kadınlar Der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.