banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Öğrenci bakan

Şanlıurfa STK'lardan Suriye müdahalesi açıklaması

Şanlıurfa STK’lar İnsani Yardım Platformu, Platform Merkezi merkezinde Suriye Müdahalesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

platform adına açıklama yapan  Mustafa KIRIKÇI Şunları Söyledi;

21 Ağustos sabahı Şam’ın Doğu Guta bölgesinde gerçekleşen Kimyasal katliamın ardından Suriye’ye uluslararası müdahale tartışması bir kez daha dünya gündemine girmiştir.

Kuşkusuz yapılacak bir askeri müdahale Suriye halkının mağduriyetini ve mazlumiyetini gidermekten daha çok, batının bir kez daha dünya podyumunda, insan haklarının koruyucu maskesini göstermesine yarayacaktır.

Bu müdahalenin Suriye halkına yapılan katliamlardan ziyade,  İsrail’e ne olabileceği kaygısından başka anlam taşımadığı Müslüman kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir.

Batılı güçlerin operasyondan beklediği şeyin Esed rejiminin yıkılması değil, yıpranmış bir şekilde varlığını devam ettirmesi olduğu açıktır.

Şimdi gelinen bu aşamada Biz Şanlıurfa STK’ları olarak diyoruz ki;  Birleşmiş Milletler, Amerika, Avrupa Birliği, uluslararası kuruluşlar, insan hakları örgütleri; biz sizi insafa dâvet etmiyoruz. Sizin gelip bu olaylarda hakemlik yapmanızı, çözüm bulmanızı da istemiyoruz. Biz Müslümanları uyanık olmaya, kenetlenmeye dâvet ediyoruz. Çünkü imanımızın en zayıf noktası olan buğz ile yetinmek istemiyoruz. İnsanlık, hukuk, uluslararası vicdan adına birileri harekete geçeceklerini ve Baas rejiminin suçlarına daha fazla sessiz kalamayacaklarını iddia ediyorlar. Daha önce bu beş yıldızlı yalanları Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de ve diğer ezilen halkların kurtarma operasyonlarında çok gördük.

Yapılabilecek olanlar derhal uçuşa yasak bölge oluşturulması, insanı yardım için koridorlar açılması ve meşru müdafaa hakkı olan mazlum Suriye halkının kendisini savunması için silah ambargosu derhal kaldırılmalı ve Esed’e silah ambargosu uygulanmalıdır. Suriye’nin halkı kendi kaderlerini belirlemede söz sahibi olmalıdırlar. İsrail’in bekası için mazlum Suriye halkı kurban edilmemelidir.

İkiyüzlü dünyanın sessizliği milyonları direnişçi yaptı. Bu öğretici sessizlik milyonlarca Suriyeliye ve kalbi onların kalbiyle beraber atan bir buçuk milyar Müslüman’a Cihad ve direnişten başka kurtuluş yolunun olmadığını, Batılıların Müslüman’ları asla umursamadıklarını ve onların kanının Batı nezdinde değerinin olmadığını, ümmetin ancak kendi yöntem ve çabaları ile kurtuluş elde edip yeniden dünyanın aktörü ve mimarı olabileceğini haykırıyor.

Sonuç olarak şunu çok net ilan ediyoruz. Emperyalist Batılı güçlerle, katil Baas rejimi arasında yaşanabilecek siyasi ve askeri hesaplaşmanın ortaya çıkaracağı sonuçlar, Suriye direnişini asla bağlamaz. İslami direniş Suriye halkının özgürlük ve adalet talebini bugün yerli despotlara karşı savunduğu gibi, yarında emperyalist güçler karşısında da korumaya ve savunmaya kararlı olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.