banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Şanlıurfa son 37 yılın en sıcak günlerini yaşıyor
Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Sağlam, “Şanlıurfa pazar gününden itibaren Basra üzerinden gelen yeni bir sıcak havanın etkisi altına girmiştir. Pazar günü başlayan sıcakların önümüzdeki pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Sıcakların mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Özellikle bu hafta yani 10-17 Haziran tarihleri arasında 1975 yılından beri yaşanan en sıcak ikinci haftadır. Sıcaklar 40 dereceyi aştı, önümüzdeki günlerde yine 39’a inmesini bekliyoruz." dedi.





Vatandaşlar, 40 dereceye ulaşan çöl sıcaklarından korunmak için ilginç yöntemlere başvuruyor. Sıcak havadan bunalan kimi vatandaşlar gölgelik alanlarda beklemeyi tercih ederken, kimileri de serinlemek için havuzlara akın ediyor. Çöl sıcaklarından etkilenen küçük yaştaki çocuklar ise kendini su birikintisinin olduğu yerlere atıyor.
Kaynak: Kanalurfa


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.