banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa Siyasi ve STK'ların bayram mesajı

İşte mesaj yayınlayan siyasi ve STK Başkanları;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk ÇELİK

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,
Sizlerle birlikte bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar kardeşlik ve hoşgörü duygularının her yanı sardığı, küslüklerin sona erdiği, özlemlerin ve hasretlerin giderildiği  mukaddes günlerdir.
Ülkemizde bu bayramda yine, sevgi ve saygının arttığı, dargınlıkların unutulduğu, kardeşçe kucaklaşmaların yaşandığı,  milletimizin kuvvetle birbirine sarılıp  kenetlendiği  güzel bir bayram yaşayacağız.

Değerli arkadaşlarım, sizlerle birlikte görev ve sorumluluklarımızla ilgili çok önemli çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu dönem içinde, Çalışma Hayatı ile ilgili olarak;

•    Memurlara Toplu Sözleşme hakkı tanıyan yasa
•    İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası
•    Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu
•    İntibak Yasası
•    Sosyal Güvenlik Yasası
•    Kamu Personeli

ile ilgili toplumumuzu rahatlatan çok önemli düzenlemeleri birlikte hayata geçirdik.

Yaklaşık yüz bin sözleşmeli çalışanımıza kadro verilmesi, Kamuda görev yapan işçilerimizin toplu sözleşmelerinin çalışanlarımızın memnuniyeti ile sonuçlanması da bu bayramı bizim için daha da anlamlı hale getirmiştir.

Önümüzdeki dönem de başta taşeron sorununun çözümü, görüşmelerini başlattığımız memur toplu sözleşmelerinin en üst memnuniyet seviyesinde imzalanması ve çalışma hayatının diğer  çalışmalarını sizlerle birlikte devam ettireceğiz.
Bakanlığımızın görev alanına giren konularda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, takdire şayan  üstün gayret ve çabaları göstereceğinizden hiç kuşkum yoktur
Bu düşüncelerle, Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, başta aileniz olmak üzere daha nice sağlıklı ve mutlu bayramlara sevdiklerinizle birlikte kavuşmanızı diliyorum.
Sevgilerimle…

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök;

Dinimizin, rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; hep birlikte, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz.

Gönüllerimiz bir yandan bayram çoşkusuyla dolarken diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerimizde taşıyoruz.

Bu duygular içinde, bütün İslam âleminin ve değerli hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramını, en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın barış ve kardeşliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı;

Milletvekili Önen mesajında; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayında oruç tutup, hep birlikte iftar ederek geçirdiğimiz bir ay sonunda eriştiğimiz mübarek bayramın kardeşliğimizin pekiştirilmesine vesile olmasını arzuladığını, Ramazan Bayramını da birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde idrak etmiş olduğumuz mübarek Ramazan Bayramının ve gelecek günlerimizin ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bilindiği gibi; bayramlarımız millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi duygularımızın tazelendiği ve pekiştirildiği günlerdir. Bu duygularımızın halen canlı bir şekilde yaşandığı ve yaşatıldığı ülkemizde bayramlar ayrı bir coşku ve ayrı bir heyecanla idrak edilmektedir. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun inşaallah” dedi.

Bir olduk, birlik olduk
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, bayramların aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi armağanlar olduğunu hatırlatarak, “Bayramlar; inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Ramazan Bayramına oruçlu geçirdiğimiz nice günlerden sonra eriştik. Milletçe aynı sofranın etrafında her akşam çocuklar gibi sevindik, sevindirdik, sevindirildik. Topluca bir araya gelip aynı sevinçleri paylaştık. Bizi ayrı kılan farklılıklarımızı unuttuk, kalplerimizle var olmayı, birlik-beraberlik içersinde hareket etmeyi öğrendik. Kardeşliklerimizi, dostluklarımızı, yakınlıklarımızı, tanışıklıklarımızı güçlendirdik. Bir olduk, birlik olduk. Her akşam iftarı hak ettiğimiz gibi bayramı hak ettik inşaallah. Allah'a sonsuz şükürler olsun. Bu bayramda da yine Şanlıurfalı hemşehrilerimle olacağımdan dolayı mutluyum. Hepimizin, cümle İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun” diye konuştu.
Hakk'ın yanında yer almanın bayramı
Milletvekili Emin Önen, “Bu Bayram, başkalarını aç bırakarak doyanlara, diğerlerini ezerek muktedir olanlara, ötekilerini yok sayarak var olanlara karşı Hakk'ın yanında yer almanın bayramıdır. Bu Bayram; Rahmet Peygamberinin tarafında duranların, yeryüzünün dertleriyle hemdert olanların, dil-din ayırımı yapmadan, ırk-renk farkına aldırmadan, sadaka verenlerin, yardım edenlerin bayramıdır” diyerek özellikle sınır komşumuz Suriye başta olmak üzere Myanmar ve dünyanın her tarafında darda olan din kardeşlerimize dua edelim tavsiyesinde bulundu.

Zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim
Önen, “Bayramda, aile büyüklerine, akrabalara, komşulara, arkadaş ve dostlara hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, mahkûmların ve kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatalım. Hastahane köşelerinde şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım. Küskünlüklere son verelim. Başta Suriye ve Mısır, Myanmar, Arakan olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim” diyerek Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan bayramlarını tebrik ettiğini belirtti.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Arafe gününden itibaren Şanlıurfa’da hemşehrileri, yakınları ve aile dostları ile birlikte olacaklarını, Bayramın 2. günü de Hacı Bekir Sofrasında halka açık bayramlaşma töreninde hep birlikte olacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı;
Fakıbaba mesajında şu sözlere yer verdi:
“İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum. Başta Şanlıurfalı hemşehrilerimizin daha sonra tüm belediye çalışanlarımızın aileleri ve sevdikleri ile birlikte nice mutlu bayramlar geçirmesini diliyor, bayramınızı en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in Ramazan Bayramı mesajı;

“Manevi günler, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, güzel duygu ve düşüncelerin en üst seviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının katmerleştiği, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı güzel, ulvi ve müstesna anlardır.             

Sevinç, paylaşma, kaynaşma ve yardımlaşma günü olan bir Ramazan Bayramını milletçe idrak etmekteyiz.

Bu vesileyle, idrak ettiğimiz bu güzel Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde hayatımızı idame etmeye özen göstermeli, ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği her zaman göstermeliyiz.

Ramazan boyunca İslam coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanlara reva görülen zulüm ve şiddet yüreklerimizi dağladı. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’na ulaşmanın huzur ve sevincini bu yıl hiç şüphesiz buruk yaşıyoruz. Çünkü İslam dünyası bir taraftan sevinç ve huzur bayramını yaşarken diğer taraftan da acının bayramını yaşıyor.

Coğrafyamızda ve özellikle yanı başımızdaki komşu ülke Suriye’de cereyan eden kaos ve şiddettin son bulmasına, oradaki kardeşlerimizin güven ortamına en kısa zamanda ulaşmasına vesile olacağına inandığımız bu ve buna benzer bayramların çok daha müreffeh ve mutlu geçeceğini ümit ediyorum.

Suriye’de süren çatışmaların yansıması, Ceylanpınar’da Akçakale’de masum vatandaşlarımızı aramızdan aldı. Bundan dolayı duyduğumuz üzüntü halen yüreğimizde tazeliğini koruyor. Onların da evlerinde bu bayramın buruk geçeceğini biliyoruz. Hiç şüphe yok ki yüreğimiz ve gönlümüz bu bayramda buradaki kardeşlerimizin yanında olacak.

Ülkemizin yaşadığı süreç ve bahar havasıyla birlikte artık birbirimize karşı güveni tesis ederek barışı, esenliği pekiştirip bayramlaşmalarda bulunmalıyız. Kalplerimizi kardeş kılarak, renge, ırka, dile, kültüre, coğrafyaya, makama, mevkiye bakmadan kardeşçe yaşamak varken gafletin çamuruna batmış insanlık adına, kin ve nefretin, ırkçılığın ve ayrımcılığın hükmettiği dünyayı elimizin tersiyle itmeliyiz. Kardeşin kardeşi kuyuya atmadığı, kardeşin kardeşe el kaldırmadığı, Habil gibi engin, Yusuf kadar derin, İbrahim gibi halim, Eyüp gibi sabır timsali olma temennisiyle bütün Şanlıurfalı hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin,  Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesajyayımladı;

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin,  Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ramazan ayının toplum hayatında birleştirici ve bütünleştirici özelliğiyle insanları bir araya getirdiğini bu yönüyle büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin ramazan ayında yaşandığına işaret eden Ertekin, açıklamasında şunları kaydetti: ". Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayızRamazan ayında tüm hemşehrilerimizle aynı duyguları paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlarımız, toplumumuzda birlik ve beraberliğimizi güçlendiren yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı arttıran müstesna günlerdir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Dargınlıklarımız, kırgınlıklarımız varsa bir kenara bırakıp saygı, sevgi ve hoşgörü ortamında bayramı geçirelim. Cenab'ı Allah, ramazan ayı içerisinde yapmış olduğumuz tüm ibadetleri kabul etsin. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramı mübarek olsun.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Alemi’nin bayramını kutladığını söyledi.



Başkan Kaya, yayınlamış olduğu mesajda; ulus olarak, sevgi saygının yanı sıra birlik, beraberlik ve dayanışma isteğini gösterme fırsatı veren bir Ramazan Bayramı’nı birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek; “Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde idrak etmiş olduğumuz bu bayramın ve bayramdan sonra gelecek günlerimizin ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bayramların, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği kırgınlıkların unutulup, gönüllerin sevgi ve dostlukla birbirine yakınlaştığı müstesna günlerden olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya;  “Bu anlamlı bayramın Şanlıurfa halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum." diye konuştu.

Şanlıurfa Emniyeti Şanlıurfalılara yönelik bir mesaj yayınladı;

Saygıdeğer Şanlıurfalılar,

Millet olarak birlik ve beraberlik duygusunun en üst düzeye çıktığı, dostluğu sevgiyi ve geleceği, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en yoğun şekilde yaşayacağımız, müstesna günlerimizden olan Ramazan Bayramını milletçe hep birlikte kutlamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Vatandaş memnuniyetini esas alan bir yaklaşımla hizmet verdiğimiz oranda başarılı olacağımız inancı ve anlayışıyla çalışarak, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en iyi şekilde,  huzur ve güven ortamında geçirmeleri için personelimiz 24 saat görev başındadır.
Siz değerli Şanlıurfalı hemşerilerimizin karşılaştığı her türlü asayiş, güvenlik ve trafik olayları ile ilgili ihbar, şikâyet ve yardım talepleri için 155 Polis İmdat hattını günün 24 saati vatandaşlarımızın her an hizmetindedir.
Bu vesile ile; Sevgili Şanlıurfalı vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını şahsım ve teşkilatım adına en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dilerim.


Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz'dan Bayram Mesajı



Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı  Mehmet Yavuz, Ramazan Bayramı mesajında, dayanışma ruhunu her yere taşımaya, yaşanan acıları da paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek  Başkanı Mehmet Yavuz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dayanışma ruhunu her yere taşımaya, yaşanan acıları da sevinçler gibi paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Yavuz, mesajında rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif'i geride bırakarak bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Barış ve adalete yüzyıllarca öncülük eden büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de o dayanışma ruhunu her yere taşımaya, yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşmaya devam edeceğiz. Barışın, kardeşliğin bu kadim yurdunda, fitne tohumları hiçbir zaman yeşeremeyecektir. Milletçe terörü besleyen kaynakları kurutmaya, kardeşliğimizi zedelemeye çalışanlara fırsat vermemeye, barışımıza, gönül birliğimize sahip çıkmaya devam edecek, kimsenin hukukunu çiğnetmeyeceğiz.

Gönül bağlarımızı sağlam tuttukça, asla umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmadıkça, birbirimize sımsıkı sarıldıkça, aynı hedefe kilitlendikçe aşamayacağımız hiçbir engel, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olmayacaktır.

Bu kutlu günlerde bu Vatan için şehit ve gazi olanlara rahmet ve şükranla anarken, bize emanet bıraktıkları ailelerini ve annelerimizi, babalarımızı, büyüklerimizi yalnız bırakmamalıyız, her zaman kederlerine ortak olmayı, sevinçlerini paylaşmayı unutmamalıyız.

Bu vesile ile yanı başımızda Suriye de devlet eliyle akıtılan kardeş kanının ve yapılan zulumun bir an önce durmasını Cenab-ı Allah'tan dileyerek tüm Şehit Ailelerin, Gazilerin ve Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ramazan bayramını tebrik ediyorum.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.